Un any més, L’escriba organitza un concurs de microrelats tuitaires amb motiu de la revista en paper de Sant Jordi. Cada any, per Sant Jordi, L’escriba fa el salt al paper i edita una revista en format físic on participen tots els col·laboradors. Per celebrar una festa tan assenyalada al nostre país i amb l’objectiu d’incloure els lectors del web lescriba.cat, els relats participants es publiquen en la revista física.

Dinàmica del concurs

  • Per participar s’ha de publicar a tuit amb un microrelat (280 caràcters màxim) etiquetant l’escriba (@lescribacat) i ha d’incorporar l’etiqueta #microrelats18.
  • El microrelat ha de ser original i inèdit i ha d’estar escrit en català.
  • El tema del microrelat és lliure.
  • La participació està oberta a tothom.
  • Es pot participar tantes vegades com es vulgui.
  • Qualsevol microrelat que no compleixi aquest requisits serà desqualificat.

Calendari previst

El concurs s’encetarà el dia 18 de febrer i es podrà participar fins al 19 de març. A continuació s’obrirà un període de deliberació en què el jurat designarà els dos millors microrelats i, per tant, els dos guanyadors. Els guanyadors s’anunciaran el dia 6 d’abril a través de les xarxes socials de L’escriba.

En cas de no poder localitzar o no poder establir contacte amb un dels guanyadors en un període de 3 dies, el premi passarà a un altre participant.

Premis

Com a novetat, enguany hi haurà dos premis:

  • Un lot de llibres de l’editorial Llibres del Delicte
  • Un lot de llibres de l’editorial Xandri

Els premis s’assignaran als guanyadors per sorteig.
D’entre els microrelats que no resultin premiats, els millors seran publicats a la revista en paper especial Sant Jordi d’enguany.

El jurat

El jurat que valorarà la qualitat dels microrelats i que, per tant, elegirà els dos guanyadors són:

Marc Moreno
Periodista, escriptor i editor català. La seva activitat professional es reparteix entre la creació literària especialitzada en el gènere negre, la gestió de l’editorial Llibres del Delicte i les col·laboracions als suplements de La Vanguardia i la revista Lonely planet. És el guanyador del premi Crims de Tinta 2017 amb la novel·la Temps de rates.

JR Armadàs
És Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d’Edicions Xandri. Al 2015 va organitzar un festival de novel·la negra a Sant Cugat anomenat Sang Cugat, i també és director del festival de cinema Sant Cugat Fantàstic. Des de l’abril del 2016 és el director del portal web El cinèfil.

Mariona Isern
Nascuda a Vic l’any 1990, és columnista a diferents mitjans com El 9 Nou i Nació Digital. Té un blog (www.marionaisern.cat) on publica escrits de temàtica tan diversa com temes d’actualitat, de societat o reflexions personals. És aquest blog el que l’ha donat a conèixer i ha propiciat la seva col·laboració en diferents mitjans digitals. Durant l’any 2017, també ha realitzat presentacions de llibres com són les dues últimes obres de l’escriptora Jenn Diaz i del lletrat Josep Costa i també té experiència com a jurat de diversos concursos literaris.


**Qualsevol incompliment d’aquestes bases suposa la desqualificació del microrelat.
**La participació en el concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases.
** L’Associació cultural L’escriba es reserva el dret d’aplicar el seu criteri per resoldre qualsevol imprevist pel que fa a la resolució derivada del concurs i a l’elecció dels guanyadors.

AnteriorLa novel·la negra en la Pulp fiction
SegüentLos crímenes azules, Enrique Laso
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.