Avui parlarem d’un llibre molt peculiar de Geoplaneta. Es tracta d’Atlas de infortunios en el mar. Amb aquest títol ens queda molt clar de què tracta el llibre, oi? Doncs sí, d’embarcacions enfonsades i envoltades de misteri i històries que s’han transmès de generació en generació fins a l’actualitat.

En el llibre trobem els naufragis classificats segons la zona: el pacífic, el carib, el mar bàltic, l’índic… I per descomptat també el Mediterrani! 

A Atlas de infortunios en el mar podem trobar històries com la de l’Holandès errant, famosa per aparèixer en les pel·lícules de Pirates del Carib

Els 33 vaixells han acabat al fons del mar, però per motius molt diferents. Així doncs, hi trobem des de grans batalles i xocs amb roques a vaixells que han naufragat per interpretar malament els mapes o per estar mal construïts, passant per misteris en què les causes encara estan per descobrir.

Un llibre amb una edició magnífica, ja que cada història destaca les parts principals de l’embarcació i està complementada pels mapes de la seva localització. Potser no és un llibre àgil ni per a tots els públics, sinó més aviat el contrari, ja que són històries curtes i molt concretes en què es podria haver explotat molt més la part narrativa per allargar-les i així motivar el lector. També em falten molts altres naufragis famosos que no menciona i que m’han deixat amb ganes de poder-los llegir. Per contra, descriu altres sobre els quals hi ha poca informació i no aporten gaire interès a la lectura. 

En general el podríem descriure’l com un llibre amb una proposta interessant i diferent, que es queda a mig fer per ser una bona opció. La idea i l’estètica queden coixes per falta d’una explicació que enganxi una mica més el lector.

Agradarà a…

A qui li agradis el mar i les embarcacions envoltades de misteri i història. 

No agradarà a…

Qui busqui un novel·la que expliqui una història llarga i misteriosa per descobrir el desenllaç al final. Aquí el final està clar des del principi, ja que les embarcacions estan enfonsades.

 

Imatge de portada

AnteriorGuanyadors dels Oscars 2023
Següent“Upgrade Soul”, Ezra Claytan Daniels
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.