L’anunci de la nova pel·lícula de Disney basada en la saga de novel·les juvenils d’Artemis Fowl em va portar a recuperar el llibre de títol homònim d’Eoin Colfer i editat per Montena que tenia mig abandonat a casa dels meus pares i fer-li una merescuda repassada.

L’Artemis Fowl, amb dotze anys, és un geni. A més, també és un delinqüent que coneix l’existència de les criatures del subsòl (follets, elfs, nans, goblins…) i l’or que aquests guarden. Utilitzarà tot el seu enginy i recursos tecnològics per segrestar-ne un i demanar un rescat. La seva víctima serà la primera capitana de la PES (la Policia dels Elements del Subsòl), Holly Canija, la qual no té intenció de posar-l’hi fàcil. Serà capaç l’Artemis d’enfrontar-se a l’avançada societat de les criatures?

El protagonista és brillant per a la seva edat: increïblement fred, manipulador i calculador. En un primer moment sembla insensible però no és cruel i no li agrada ferir ningú (excepte el propi ego). La capitana Holly també és un gran personatge. En cap moment encarna el paper de víctima indefensa, és una elfa astuta i de recursos, una mica massa habituada a desobeir ordres.

És impressionant l’enfrontament tàctic entre el geni criminal i la cúpula del servei  d’intel·ligència de la PES. Per sort, les criatures comptaran amb els mètodes poc ortodoxos del comandant Remo i la seva experiència al terreny. Un enfrontament planificat al mil·límetre, com una partida d’escacs, contra la màgia i la tecnologia.

Vull recordar que és una novel·la infantil-juvenil (recomanada aproximadament a partir de 9 anys), de manera que el nivell de “maldat” és totalment adequat al públic a qui va destinada. Igualment, les operacions policials són emocionants però sense violència real.

Agradarà a…

Als joves amants de la fantasia i la novel·la negra (encara que no coneguin encara el terme). Als amants de les operacions policials, la màgia i la tecnologia.

No agradarà a…

A qui pugui descol·locar que el protagonista no sigui l’heroi. A qui no li interessin les criatures fantàstiques i les societats imaginàries.

https://www.youtube.com/watch?v=y6olen_sjH4

AnteriorAquest divendres al cinema…
SegüentCINECLUB VIC. Quién te cantará
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.