Aquesta novel·la gràfica per a adults és una adaptació editada per Marvel de la novel·la homònima de Laurell K. Hamilton. Està ambientada en una versió alternativa d’Estats Units on els humans, els vampirs i altres “no-morts” (canviaformes, zombis…) conviuen pacíficament. De dia, l’Anita Blake treballa com a reanimadora de morts en una empresa; de nit, es dedica a caçar vampirs que tenen una ordre de cerca i captura per saltar-se les lleis. Com si no estigués prou enfeinada, una de les vampires més poderoses de Sant Louis l’obliga, a través d’un xantatge, a investigar un assassí en sèrie que només mata vampirs.

Malgrat que el còmic no és cap obra mestra ni narrativament ni pel que fa a la trama, sí que és una bona opció per relaxar-se i passar una estona entretinguda sense haver de concentrar-se gaire. A part de la història en si mateixa, també s’hi tracta amb detall el tema de les addiccions.

Els diàlegs són breus i dinàmics, i l’Anita, per la save banda, comparteix els seus pensaments amb el lector de forma directa i sense censura. És una protagonista amb una forta voluntat que no es deixarà intimidar per ningú, ni humà ni vampir. 

Destacaria, sobretot, les il·lustracions de Booth, carregades de força i color, amb escenes d’acció molt dinàmiques i una mica d’erotisme també.

Agradarà…

Als que els atreuen les històries fantàstiques i de vampirs i a qui li agradi l’acció trepidant en un context d’investigació policial.

No agradarà…

A qui no l’atreu la novel·la gràfica. Als que prioritzen la història i els diàlegs per sobre dels dibuixos. Als que relacionen els vampirs amb històries romàntiques.

AnteriorCrítica de ‘American Animals’
SegüentEl Dia D al cinema (i part 2)
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.