Animales como tú, és un llibre d’històries reals de diferents animals de granja que han tingut la gran sort de poder passar part de les seves vides en el Santuari Gaia (Camprodon). Escrit per Ismael López, cofundador i president del santuari, es descriu com un llibre d’històries emotives i apassionants amb un gran seguiment per les xarxes. I no defrauda.
Un llibre que veure la llum el 2020 i que va aterrar amb molta força (ja va per la quarta edició). Al primer capítol podem trobar el motiu pel qual va decidir escriure el llibre: en record d’en Samuel, un toro que li va robar el cor.
I és que la idea d’emprendre aquest viatge per formar un santuari dedicat als animals de granja neix quan l’Ismael va anar a una granja de vaques lleteres. Sabeu per què les vaques produeixen llet? D’on surt aquesta llet que trobem en grans quantitats a qualsevol supermercat? Doncs ben fàcil d’entendre, per tal que l’organisme de les vaques sàpiga que ha de produir llet, les vaques han de quedar-se embarassades i tenir vedells. Vedells que seran separats de les seves mares perquè no es quedin amb la llet que volen vendre. I un cop acaben l’alletament, torna a començar el procés.
A part d’en Samuel, ens presenta algun dels integrants del Santuari, com una truja anomenada Palma; una ovella, la Fabiola; l’Aida, una vaca lletera; la Gallina Heidi; en Guille, un paó… I coneixerem les seves històries, el motiu pel qual van acabar al Santuari, com s’hi van adaptar, les necessitats que tenen, etc. En definitiva, el seu procés de cura físicament i psicològica.
Però no només són històries dels animals, sinó també de la formació del mateix santuari: com han hagut d’anar canviant de lloc, com es financen, les coses que necessiten comprar, com organitzen el seu dia a dia… I és que pot semblar molt fàcil passar-te el dia acariciant animals i donant-los menjar, però aquesta només és una petita part de tot el que un santuari implica.
Es tracta d’un llibre molt àgil de llegir, ja que està format per nombrosos capítols de curta durada. No obstant això, no us deixeu enganyar, perquè la càrrega emocional de les històries us captivarà i emocionarà.
Si voleu seguir les seves històries i descobrir-ne més, podeu fer-ho a través de les xarxes socials, on són molt actius:
WEB: https://www.fundacionsantuariogaia.org
FACEBOOK: @FundacionSantuarioGaia
INSTAGRAM: @fundacionsantuariogaia
TWITTER: @fsantuariogaia
Agradarà a…
A qui vulgui saber la veritat que hi ha darrere de la carn que mengem o la llet que trobem ja ben envasada i preparada.
No agradarà a…
Qui no vulgui mirar darrere la cortina. Qui prefereixi no saber històries que li puguin remoure la consciència.
Portada