Amor contra Roma. Víctor Amela

1992

Amor contra Roma. Víctor Amela. Ediciones B

En aquesta novel·la coneixem un petit període de la història de Roma, ja que s’hi narra el govern de l’emperador August, un moment ple d’intrigues de palau, convulsió polític i un marcat enfrontament generacional entre pares i fills. Els uns, partidaris del matrimoni i d’una vida pública conservadora i mesurada, i els altres, a favor de l’oci, l’amor lliure i el gaudi dels plaers que els ofereix la seva posició social i econòmica.

En aquesta obra d’Amela podreu gaudir d’un gran rigor històric i un gran treball de documentació que els amants del món antic agraïm tant i tant. A més d’això, s’hi recull amb precisió l’obra d’Ovidi, un dels poetes més estimats del món antic i del qual en recomano qualsevol lectura per la seva gran bellesa i intensitat poètica. És una novel·la històrica amb un valor afegit: l’amor.

Només us queda llegir-lo i deixar-vos envoltar per l’ambient de la Roma antiga.

Comparteix
AnteriorCineclubVic
SegüentAquest divendres al cinema…
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.

1 comentari

  1. Hola Aida!

    He llegit Amor contra Roma i comparteixo amb tu els estudis de filologia clàssica. Certament, el llibre està ben documentat i el que m’ha agradat més ha estat rellegir els versos del poeta en un possible context. Segurament Amela ha aconseguit que encara prengués més partit per un poeta amb una facilitat ingent d’escriure i transmetre emocions. Amb personatges diferents, hi ha molts poderosos polítics que temen l’art perquè s’escola per canals que no poden controlar, perquè connecta amb allò més íntim nostre. Salut i bones lectures, escriba!

Comments are closed.