Fitxa tècnica

Títol: American Gods

Autor: Neil Gaiman

Editorial: Roca libros

American Gods no només és una sèrie de televisió, sinó que està basada en la novel·la homònima de Neil Gaiman. No ho sabia fins que, per casualitat, va caure’m el llibre a les mans i vaig començar-lo amb la intenció d’aclarir una mica la sèrie, molt surrealista i força confusa.

 

Sinopsi

En Sombra, el protagonista de la història, està a punt de sortir de la presó després de complir tres anys de condemna. Hauria d’estar feliç i emocionat, però una estranya sensació l’incomoda, ja que té la certesa que passarà alguna desgràcia que li impedirà continuar amb la seva vida, la qual ha estat tant de temps ajornada. D’alguna manera, el protagonista es veurà involucrat en un conflicte entre éssers increïblement poderosos que es disputen la devoció de la societat americana des de les ombres. 

American Gods és una novel·la fantàstica, però gens convencional, ja que és alhora un viatge físic pels Estats Units i també un viatge emocional al més profund de les creences humanes. Està carregada de metàfores i insinuacions, d’idees que ens fan imaginar què està passant, però fins ben entrada l’acció, no s’acaben de confirmar. En Sombra, tan confús com el lector, anirà descobrint els conflictes entre aquestes forces ocultes, les velles i les noves, que poden desencadenar una lluita que afecti tot el país. Apart de la història, l’autor ens portarà a un agradable passeig per les carreteres americanes i algunes de les seves típiques atraccions turístiques. Els personatges que va trobant el protagonista al llarg de la novel·la són molt carismàtics, peculiars i estan carregats de secrets; tots plegats acabaran, per bé o per mal, deixant la seva empremta en la història d’en Sombra.

Agradarà a…

A qui ha quedat una mica perdut amb la sèrie, com és el meu cas. Una imatge no sempre val més que mil paraules. També agradarà a qui no l’hagi vist; de fet, recomanaria començar pel llibre. També és una bona opció pels que se senten atrets per la cultura dels Estats Units i volen fer una mica de ruta literària pel país.

No agradarà a…

A qui busqui una novel·la fàcil i clara que no faci pensar. A qui no li agradi qüestionar-se els valors, les religions i les creences humanes.

 

AnteriorMeravelles d’Austràlia: “Boomerang”, Xavier Moret
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.