Títol: Futu.re
Autor: Dmitry Glukhovsky

La novel·la està ambientada al segle XXV, uns 200 anys després del descobriment científic més important de la nostra història: la cura de la vellesa i la mort. El futur sembla brillant per a la humanitat, però l’excés de població ha provocat que gairebé s’hagin esgotat els recursos naturals i l’espai habitable. Per evitar l’extinció, s’ha creat una llei irrompible: si algú vol tenir fills, un dels dos progenitors ha de sacrificar-se i envellir i morir per cedir l’espai al seu descendent.

El protagonista de la història és Yan Nachtigall, un membre del cos de seguretat encarregat de perseguir a les persones que procreen d’amagat. El protagonista compleix amb les seves obligacions de forma eficient i pràctica però tot s’embolica quan un senador li ofereix un ascens a canvi d’assassinar el líder de l’oposició i la seva dona embarassada il·legalment. Sense desitjar-ho, el Yan anirà desentranyant els misteris més foscos de la societat que defensava irreflexivament i aferrissada. Lluitant contra l’apatia i l’odi, descobrirà la veritat sobre la vida i sobre ell mateix.

El món pintat per Glukhovsky aparenta estar carregat de felicitat, bellesa i progrés. Un món d’adults on l’aparença, el sexe i l’oci sustenten l’existència. Torres quilomètriques s’alcen de punta a punta d’Europa aprofitant al màxim l’espai. Els conceptes de família i ànima han perdut el sentit, i han estat substituïts per la immortalitat i les pastilles de la felicitat. Els nens i els ancians són vistos com càrregues socials i els que decideixen tenir descendència són tractats gairebé com animals.

Agradarà…

Als que els agrada l’acció, als que aprecien la construcció d’una realitat alternativa creïble, amb molta cura i detalls i, sobretot, a tothom que no tingui por de reflexionar sobre la societat i el futur.

No agradarà…

A persones sensibles, ja que hi ha moments molt durs físicament i emocional.

AnteriorRegals per a lectors
SegüentFantasmes silenciosos i confusió a Molins de Rei
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.