Fitxa tècnica

Producció: La mano invisible
Guió: David Macián i Daniel Cortázar a partir de la novel·la d´Isaac Rosa
Música: Paco Alcázar
Muntatge: Daniel Cortazar
Durada: 1 h 20 min.
Intèrprets: Marta Larralde, Marina Salas, Josean Bengoetxea, José Luis Torrijo, Edu Ferrés, Bárbara Santa-Cruz, Daniel Pérez Prada, Esther Ortega, Christen Joulin, Bruto Pomeroy, Elisabet Gelabert, Alberto Velasco, Anahí Beholi.

En una nau industrial, onze persones són contractades per fer la seva feina davant del públic: un paleta, un carnisser, una costurera, una teleoperadora, un cambrer, un mosso de magatzem, un mecànic, un informàtic i una netejadora. No saben si es tracta d’un projecte artístic, un experiment sociològic o un espectacle de fira.

Prenent com a punt de partida la novel·la d’Isaac Rosa, La mano invisible esdevé una paràbola sobre la precarietat al món laboral. L’objectiu del director era “situar l’espectador en un punt intermedi entre els protagonistes i el públic que paga per veure’ls cada dia, obligant-lo a qüestionar tot allò que hem après sobre el món de la feina i que no posem mai en dubte”. Aquesta és una pel·lícula cooperativa i autogestionada, finançada en part a través de micromecenatge i que ha aconseguit presència en sales comercials movent-se al marge dels circuits de distribució habitual.

David Macián

Nascut a Cartagena el 1980, és un realitzador audiovisual bregat en el món del curtmetratge, on ha obtingut diversos premis nacionals i internacionals. Ha treballat en diversos projectes com a cap de producció, ajudant de direcció i muntador. La seva primera pel·lícula és La mano invisible.

Sessió programada amb la col·laboració de la cooperativa de comunicació Dies d’agost.

Quan? 

Dimarts, 14 de novembre. 21.30 h
Idioma: castellà
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorLovers & haters. Estiu 1993
SegüentCONFERÈNCIA: La ciència dels superherois a càrrec de Jordi Ojeda
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.