Un any més, l’Ajuntament de Masies de Roda convoca aquest premi literari, dotat amb un premi de 1.200 €.

Miquel Arimany (1920-1996) fou un dels escriptors més destacats del nostre panorama literari del segle XX. Poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor, gramàtic i lexicògraf fou un dels impulsors de la nostra llengua en els temps més foscos. Com a editor, donà veu a multitud d’escriptors publicant-los obra i al llarg de quaranta anys (del 1952 al 1992) dirigí la revista literària “El Pont”, força anys balcó del panorama literari d’uns temps ben difícils. L’any 1960 va crear, amb la voluntat d’anar redreçant l’ús públic del català, obstaculitzat sistemàticament per la censura, el “Bloc Maragall” que encara avui arriba a milers de llars del país. A més a més, fou l’autor d’un diccionari de la llengua i d’obres gramaticals que van acompanyar tota una generació de catalans.

La seva vinculació amb les Masies de Roda ve de les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter amb l’excusa de reunir-se amb uns parents, fet que li va servir per assessorar joves lletraferits locals que començaven a exercitar-se en la negligida llengua catalana durant el primer franquisme.

Per tots aquests motius, l’ajuntament de les Masies de Roda, des de la Regidoria de Cultura, vol reconèixer i impulsar l’obra de l’escriptor i homenatjar-lo amb aquesta convocatòria anual dedicada alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia.

Podeu consultar-ne les bases a la web de l’Ajuntament.

MOLTA SORT!!!

AnteriorCineclub Vic
Següent12è Concurs de Dibuix Manga de Manlleu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.