Aquesta novel·la de V.E. Schwab editada per Minotauro està ambientada en un món en què hi ha quatre versions paral·leles de Londres. El Kell és un dels pocs mags escollits per travessar la barrera que separa aquestes dimensions, i la seva tasca és la de transmetre correspondència entre els dirigents de les tres ciutats. Per tal de diferenciar els mons, els ha batejat amb colors: hi ha el Londres gris, el nostre, que és el que no té màgia; el vermell, on viu ell, i que és un gran imperi benestant forjat amb la màgia; el blanc, que està assolat per una guerra constant per obtenir el poder; i finalment, el negre, el Londres del qual no es parla i que va ser destruït per la màgia temps enrerefins al punt que ja no en queda res.

Tot i estar terminantment prohibit, el Kell té la mania d’emportar-se souvenirs dels diferents Londres o, més ben dit, de fer-ne contraban. Un petit objecte, aparentment inofensiu, acabarà a les mans de la lladre Delilah Bard, del Londres Gris. Un objecte insignificant que posarà en perill els dos protagonistes i els tres mons.

Una màgia más oscura és la primera part de la trilogia Sombras de magia. Tot i que, al principi la història costa una mica d’arrencar, quan ja estem ben ubicats i coneixem el funcionament bàsic dels tres mons, l’acció i les aventures es desboquen. Cada segon compta per lluitar amb i contra la màgia que amenaça destruir l’equilibri entre els diferents Londres. El Kell és un personatge poderós, però mai ha hagut d’utilitzar la seva força, ja que ha viscut en un món pacífic; així doncs, arriba a ser una mica ingenu. En canvi, la Lila compensa tota l’energia, astúcia i temeritat que falta en el mag. El seu personatge, aparentment sense cap habilitat especial, és el que farà avançar la història.

Agradarà a…

Als amants de la fantasia, les aventures i la màgia. L’ambientació urbana i la diferència entre els tres Londres són un element atípic, original i molt ben aprofitat per l’autora.

No agradarà a…

Als que no els atregui aquest gènere en general ni als lectors que creguin que la màgia és un recurs per a novel·les infantils.

 

AnteriorEL LLIBRETER RECOMANA… ‘L’abisme’
SegüentMeravelles de la ruta de la seda: ‘Uzbekistan. Tamerlán desplaza a Lenin’, d’Antonio Checa
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.