“Al pot petit hi ha la bona confitura” podria ser l’eslògan del XVè Festival de Curtmetratges de Manlleu. També el d’un Tinder per a hobbits. Si bé aquest no és el missatge escollit, s’apropa bastant al “millor, curt?” dels espots previs a cada sessió, en què els organitzadors destaquen el benefici de poder gaudir del cinema en un format breu i sintètic.

El tret de sortida de la quinzena edició del Festival de Curtmetratges de Manlleu el va donar dimarts passat la secció oficial de curts d’Osona, que va anar precedida per la presentació del tràiler de ‘A mitges’, curt dirigit per Dani Seguí, el guanyador del premi a millor curt d’Osona en l’edició anterior amb ‘La creu’. La sessió, amb un alt toc de propostes amateur, va començar a crear caliu per a les futures projeccions que s’han anat desenvolupant cada jornada a partir de les 10 de la nit amb propostes de tot el món i de països tan diversos com Iran, Bulgària, Alemanya, França o Cuba. La sessió oficial d’Animació, celebrada el divendres al migdia, va ser especialment multitudinària amb l’assistència d’alumnes de diversos centres escolars del municipi.

El festival posarà punt i final aquest cap de setmana a l’Espai Rusiñol de Manlleu, en què els assistents podran veure curtmetratges dissabte, a les 10 de la nit, a la última sessió oficial de ficció, i diumenge, a les sis de la tarda, a la cerimònia de clausura, en què es farà un passi dels curts guanyadors.

AnteriorComença el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló
SegüentLovers & haters. Estiu 1993
Avatar photo
Sóc periodista i treballo en l'àmbit de la comunicació corporativa, la informació esportiva i la maquetació web. El meu temps lliure és tan limitat i es reparteix entre tantes passions culturals i d'oci (literatura, cinema, teatre...) que segurament no en dominaré mai cap.