Ahir es va fer pública la programació del Festival Nits de cinema oriental d’enguany. Del 17 al 22 de juliol, els espectadors podran veure un total de 31 films d’arreu del territori asiàtic. La festa anirà més enllà del cinema i es podrà participar en 32 activitats paral·leles, entre les quals trobem concerts, arts marcials, dansa, xerrades, etc. Per altra banda, enguany se celebren els 15 anys de festival al llarg dels quals el Nits s’ha anat consolidant com el referent en cinema oriental al nostre territori.

 

Una programació molt plural

La programació d’enguany serà bastant diversa. Per una banda es projectaran grans superproduccions com Monster Hunt 2, The Golden Monk, Bad Genius i Baaghi 2. Els temes socials i polítics també hi seran presents amb produccions com The Looming Storm, The Wrath of Silence i Fist and Faith. Les adaptacions cinematogràfiques del manga també hi seran presents amb els films Reon i Tremble All You Want.

Un dels gèneres que més pes guanya en aquesta edició és el documental. Davant l’èxit que van tenir en edicions anteriors enguany es projectaran un total de quatre documentals: Ironhead, A Foley Artist, The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll i The man from Katmandú.

El cinema per als més petits torna a ser una de les apostes del festival, de manera que els matins es dedicaran a la projecció de films d’animació i d’imatge real per a infants. Destaquen Meow!, Mai Mai Miracle, Sniff!!! i Heroes Unite.

Pel que fa a la programació cinematogràfica, la cirereta la posen la retrospectiva sobre Stephen Chow, la sessió de Tetsudon i la recuperada sessió de matinada.

 

 

Més enllà del cinema

Enguany el festival continua ampliant horitzons i sumant adeptes. Vic Comerç se suma al Festival creant un Chinatown durant la celebració del certamen i una targeta per tal que persones convidades i acreditades tinguin avantatges en establiments de la ciutat. Per altra banda, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic farà una intervenció als carrers propers de la Bassa dels Hermanos.

AnteriorAu revoir là-haut!
SegüentFes la ruta de Joc de Trons al País Basc
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.