Torn de nit. Agustí Vehí

2039

Si el títol de Torn de nit acompanyat d’una portada amb una foto d’un bar amb blanc i negre ja és suggeridor, espereu a conèixer el perfil professional del seu autor: Agustí Vehí. Llic2_Portadaenciat i doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, sotsinspector a la Guàrdia Urbana de Figueres i autor de novel·les i relats curts. Sí, sí, un perfil del tot inusual i impressionant.

Vehí va destacar i segueix destacant en el món de les lletres per les seves obres emmarcades dins la novel·la negra i policial. Però Torn de nit dóna una volta i mitja més a una novel·la negra o de misteri. El sarcasme, ironia, burla, paròdia i sàtira de la qual Vehí va fer ús per redactar com és el torn de nit de la policia ratlla gairebé l’excel·lència.  No és una novel·la negra qualsevol, és una descripció burleta dels torns policials i òbviament ambientada a l’Empordà, com la gran majoria de les seves obres, ja que Vehí sempre ha estat un figuerenc fins a la medul·la.

Els personatges són simplement magistrals, tenen un punt emocional que fa que els visquis a diari i que empatitzis totalment amb ells. Fins al punt que a vegades fins i tot se m’ha escapat un “si en Marcel·lí fos aquí faria…”.

Us recomanem fervorosament la lectura d’aquesta fantàstica obra ja que no podreu evitar riure amb la gran quantitat de gags que acompanyen la lectura.

AnteriorIñarritu i l’oportunisme, El renacido
SegüentGuixagags per fer-se un fart de riure!
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.