Ja fa alguns dies que el bo i millor de la crítica nacional i part de l’estranger ens va obsequiar amb els seus “top” particulars de les millors pel·lícules que havien vist durant el passat any 2020. No és que a L’escriba no ens agradi fer aquest tipus de llistes, tot el contrari, ens encanta, simplement anem al nostre ritme. Però no patiu, per fi a arribat el dia que totes i tots estàveu esperant: el “top 10” més esperat, la llista definitiva, si més no per a la gent de les nostres contrades.

Aquest recull ha estat realitzat en comunió amb bona part del nucli dur cinematogràfic de L’escriba, és a dir, gent que pensa, escriu i viu en clau de cine. Hem intentat sintetitzar el millor que s’ha estrenat el 2020 ja sigui en sales de cinema o en plataformes televisives. Pot ser que entre mig s’hi hagi infiltrat alguna pel·lícula que haguem vist en algun festival durant l’any passat i que encara no s’hagi estrenat a les sales o, fins i tot, algun film que hem vist per mitjans alternatius (ja m’enteneu). Per tot, perdoneu les disculpes, no som sants ni massa bons en el que fem, però s’ha de reconèixer que hi posem molta voluntat.

PD: Les pel·lícules no segueixen cap ordre de preferència.

 

The Trial of the Chicago 7 dirigida per Aaron Sorkin

The Lighthouse dirigida per Robert Eggers

Sound of metal dirigida per Darius Marder

The Vast of Night dirigida per Andrew Patterson

I’m Thinking of Ending Things dirigida per Charlie Kaufman

Nan Fang Che Zhan De Ju Hui (El lago del ganso salvaje) dirigida per Diao Yinan

Mignonnes dirigida per  Maïmouna Doucouré

Saint Maud dirigida per Rose Glass

Extraction dirigida per Sam Hargrave

Mank dirigida per David Fincher

Anterior‘Escapisme’, Marc Moreno
SegüentCINECLUB VIC. Capharnaüm
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.