Tengo un pájaro en primera és d’un poema d’Emily Dickinson publicat per Savanna Books. El més interessant d’aquesta obra és potser l’original format en forma d’acordió i, a banda de la bellesa del text d’Emily Dickinson, el millor és que està acompanyat d’il·lustracions de Paula Bonet. Tot plegat, Tengo un pájaro en primerava és una joia literària fàcilment transportable on il·lustracions i text (escrit a mà) fan un tàndem perfecte que enamora el lector.

En general tota l’obra segueix molt l’estil de la Paula Bonet, i malgrat que l’artista i la poetessa són de segles diferents, s’ha de reconèixer que ambdues encaixen a la perfecció i com si fossin un trencaclosques.

Les il·lustracions de Paula Bonet són precioses i petites obres d’art que fan venir ganes d’emmarcar-les. Hi trobem collage, pètals de rosa i molta pintura; es podria dir que la il·lustració d’aquest poema és gairebé un treball d’artesania. Més que un llibre, és un objecte preciós, i si coneixeu i seguiu l’obra de Paula Bonet, us agafaran moltes ganes de tenir-lo.

Pel que fa el contingut del poema, ho deixo a la lliure interpretació de cada lector, ja que adascú troba un significat diferent dins dels versos d’Emily Dickinson i aquí és aquí on rau la gràcia. Per seguir l’ordre del versos recomano buscar el poema original, ja que és fàcil perdre’s dins l’acordió, ja que és com un laberint entre aquestes pàgines. Jo personalment vaig haver de fer-ho.

Aquest llibre-acordió de Savanna Books forma part d’una col·lecció preciosa dins de la qual podeu trobar artistes com Lady Desidia, Bel Olid i Lyona entre d’altres. Grans il·lustradores i escriptores es reuneixen dins d’una col·lecció fabulosa d’aquesta editorial.

Per altra banda, us recomano que no perdeu de vista a Savanna Books, ja que estan a punt de treure una revista genial que treu l’hipo. Encara no està a la venda, però us anirem informant.

AnteriorBook challenge de maig. Autors russos
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.