Al so del Should I stay or should i go dels més que eterns The Clash els germans Duffer ens presentaven fa poc més d’un any una proposta d’allò més vuitantera, Stranger Things. Una sèrie amb unes picades d’ullet que no s’amagaven gens a les dècades dels 80 i 90 amb un argument característic de la ciència ficció i els monstres que durant aquella època ens van turmentar.

Bevent de ficcions com Goosebumps (Pesadillas, 1995-1998) o The X-files (Els expedients X, 1993-2002), se’ns presenta un món a l’inrevés on hi ha un monstre que té atemoritzat a un poble sencer. Una nena, víctima d’experiments en aquest món, s’escapa de les instal·lacions ultrasecretes que la tenien captiva per unir-se a un grupet d’amics que busquen desesperats un company desaparegut. A aquesta cerca s’hi uniran la mare i el germà gran de la criatura, el xèrif del poble i altres personatges col·laterals que s’hi veuran empesos.

Les persecucions amb bicicleta, el Dragons and Dungeons i una banda sonora acompanyant de cada acció conformen aquesta aura de finals del segle passat que tant ens captiva actualment. A productes com aquest s’hi uneixen altres estrenes relativament recents que hem pogut veure en pantalla com Super 8 (2011), dirigida per J. J. Abrams i produïda per Steven Spielberg, o el recent remake de la famosa adaptació de la novel·la de Stephen King, It (2017), la qual hem de poder gaudir de la segona part a finals del 2019.

Avui, s’estrena la segona temporada de Stranger Things  i tenim molts fronts oberts. Fem-hi un repàs ràpid per poder començar amb les idees ben ordenades (si no has vist la primera temporada, ara és el moment de deixar de llegir).

Què se n’ha fet del xèrif Hopper?

A l’últim capítol les ungles dels dits de les mans van patir molt. El ritme frenètic i el fet de poder començar a trobar solucions a diferents fronts oberts ens va tenir captivats davant la pantalla. Un dels fils que tenim oberts són els del xèrif Jim Hopper (David Harbour). Després d’haver entrar a l’Upside Down i haver rescatat en Will juntament amb la mare de la criatura Joyce Byers (Winona Ryder), el veiem pujar a un cotxe negre i desaparèixer en la carretera. El tracta que havien fet amb la malvada organització contenia alguna clàusula que desconeixem?

Nancy i Jonathan o Nancy i Steve?

Què seria una ficció vuitantera sense un toc de romanticisme? El triangle amorós que es crea amb Jonathan Byers (Charlie Heaton), Nancy (Natalia Dyers) i Steve (Joe Keery) ens ha deixat molt pendents de veure quins serà la decisió de la noia. Es decantarà pel guaperes i popular noi d’institut com és l’Steve o pel tímid i sensible, però valent Jonathan? Haurem de veure quins gustos acaba tenint la noia.

On és la Eleven?

La pobre noia amb nom de xifra, Eleven (Millie Bobby Brown), ens ha fet patir durant tota la sèrie. Víctima d’una organització que la tortura per experimentar amb tot el que conté l’Upside Down i perseguida pel temible Demogorgon, l’Eleven va poder escapar de les mans dels malvats per anar a parar a la banda d’en Mike, en Lucas  i en Dustin. Després d’haver compartit també un moment més que tendre amb en Mike i de derrotar (almenys aparentment) el monstre, la noia desapareix. És evident que tindrem una Eleven molt més rinxolada aquesta temporada, però ben bé, què li ha passat?

I en Will?

Segurament, una de les trames més evident a explotar en aquesta segona temporada és la d’en Will. A l’última escena de la primera temporada veiem com en Will torna a estar a casa seva i comparteix un bon àpat de Nadal amb la mare i el germà. Tot i així, alguna cosa no se li ha acabat de posar bé, i no és pas el gall d’indi. L’escena pertorbadora al lavabo on veiem que vomita una espècie de cuc llefiscós ens fa pensar que en Will encara podria ser víctima del Demogorgon o de l’Upside Down i que alguna cosa no acaba de funcionar del tot bé.

Bé, l’espera ja s’ha acabat. Avui al vespre, aquells que teniu temps, Netflix i ganes de gaudir, podreu començar a desvelar els secrets que amaga la nova temporada de la més que esperada Stranger Things.

AnteriorAsesinato en el Orient Express torna a la gran pantalla
SegüentRevenge, violació i venjança en temps d’Instagram
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.