Juntament amb R2-D2, C-3PO és el droide més conegut de l’univers galàctic que va crear George Lucas l’any 1977 amb la primera entrega de la saga cinematogràfica més famosa de tots els temps. Fins i tot qui no ha vist les pel·lícules coneix aquest servicial robot daurat. Però qui millor coneix C-3PO és Anthony Daniels, l’actor que l’ha interpretat en tots els films de la saga, una aventura que narra en aquest magnífic llibre titulat, com no podia ser d’altra manera, Soy C-3PO. La historia desde dentro.

Al llarg de les 270 pàgines d’aquest entranyable llibre, Daniels ens narra la seva experiència en la pell del droide des de la primera pel·lícula i fins a l’última. El camí no va ser fàcil. Un dels entrebancs que va tenir va ser la construcció del vestit i el calvari que va suposar rodar dins d’aquella armadura que gairebé no el deixava moure’s. Per altra banda, el fet de veure un droide va fer que molta gent no pensés que a dins hi havia una persona, un actor. Molts pensaven que era un robot! Aquest fet també va afectar molt a Anthony Daniels, ja que en molts moments es va sentir poc valorat no només pel públic, sinó també per alguns professionals.

És molt bonic poder identificar les escenes i anar resseguint i revivint les pel·lícules, però qui no les hagi vist o no les recordi fil per randa, pot seguir sense dificultats i de forma amena gràcies a les interioritats i les anècdotes divertides i curioses que ens va explicant, com ara, quan parla de la destrucció del Falcó Mil·lenari: “Dos miembros del equipo estaban encendiendo una hoguera. Me percaté de lo que estaban haciendo, pero no entendía por qué. Se detuvieron un momento y me lo explicaron. Ya habían mandado la estructura metálica al desguace; ahora iban a despachar el resto: ante nosotros, las piezas de madera y los paneles pintados alimentaban las llamas. Nadie lo quería, y almacenarlo era demasiado caro, así que estaban quemando el Halcón Milenario.

L’anècdota que més m’ha emocionat és aquella en què Daniels roda l’última escena de C-3PO: “Aquel iba a ser un momento decisivo en la vida de Trespeó. De repente acabava de pronunciar la última frase que diría en una pel·lícula de Star Wars. […] A partir de ahí, para Trespeó solo habría silencio. Para siempre.”

A més de la visió i sensacions d’Anthony Daniels i un bon grapat d’anècdotes úniques, aquest llibre ens ofereix un recull de fotografies a tot color que complementen la narració. Tot plegat, un llibre que no pot faltar a la prestatgeria dels fans de la saga.

Agradarà a…

Als fans de la saga Star Wars i als curiosos.

No agradarà a…

Evidentment, als que Star Wars no els digui res.

 

Portada

AnteriorAquest divendres 5 de maig als cinemes…
SegüentMallorca, obert tot l’any, Xavier Moret
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.