Sherlock Holmes ressuscita

1391

Conan Doyle ja va decidir una vegada que Sherlock Holmes ressuscitaria després de caure per les casades de 2d7744d4-b81f-4fcb-9cbf-b22c96640e64-2060x1236Reichenbach després de forcejar amb el professor Moriarty, però ara ha estat cosa del destí.

Walter Elliot, un home de 80 anys resident a la localitat de Selkirk a Escòcia, remenava les golfes de casa seva quan de sobte es va trobar un història escrita per Conan Doyle entre les mans. Es tracta d’un relat breu d’unes 1.300 paraules. La història, titulada Sherlock Homes: Discovering the Border Burghs, va ser escrita l’any 1904 i tenia una finalitat benèfica. L’escriptor va escriure i donar l’obra per poder recaptar fons per construir un pont a Selkirk. L’any 1902 una riada va enderrocar el pont i els habitants van publicar un recull de 48 pàgines amb diferents històries (entre les quals hi havia la de Conan Doyle) per poder recaptar fons i construir un nou pont.

Sembla ser que després d’haver aparegut en aquella pblicació, la història no es va reeditar més i va caure en l’oblit fins que Elliot va trobar l’escrit i el va lliurar al museu local, per tal que el poguessin exposar. A més, com que els drets dels relats de Conan Doyle ja fa temps que van expirar, podreu trobar el text també en línia. Aquí us deixem la fotografia de les pàgines que el Daily News va fer.

Pàgina 1 Pàgina 2 Pàgina 3

AnteriorEstrenes de la setmana (27/02/2015)
SegüentSIMBIOSI Lluc Oliveras & SomNegra
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.