La crisi de la COVID-19 ha afectat tots els sectors de la nostra economia i això preocupa a molta gent. Un dels col·lectius més afectats i més preocupats és el de la cultura i ara que s’ha establert aquest desconfinament per fases comencen a respirar quan veuen una possible data d’obertura de cinemes, teatres i altres locals culturals. No és la situació ideal, tampoc és la condició ideal, però per algun lloc hem de començar.

El festival de cinema Sant Cugat Fantàstic s’havia de celebrar, com cada any, a principis de maig. No obstant això, anticipant el cop, ja no es va anunciar res. D’aquesta manera doncs, el festival de cinema fantàstic uneix forces amb el festival negre de la ciutat, el Sang Cugat. Aquest últim solia celebrar-se a finals de setembre i, entenent que aquelles dates tot haurà tornat a aquesta nova normalitat, els dos festivals han anunciat com s’ha produït i què significarà aquesta fusió.

Tot i que han avançat algunes dates, avisen que de moment són provisionals a l’espera de la situació i de poder configurar un programa a l’altura de l’esdeveniment. Així doncs posen sobre el calendari l’inici al dia 15 de setembre i el final al 27 d’aquest mateix mes. Els primers dies es dedicaran a la temàtica més negra, tenint els dies 18 i 19 com els abanderats de la literatura, i els últims dedicats més al cinema fantàstic i de terror. Tenint en compte, però, aquesta fusió, s’ha proposat un tema transversal que englobi els diferents gèneres d’aquest nou festival. Enguany doncs es dedicarà a assassins en sèrie, ja que es tracta d’un personatge força recurrent tant en el gènere negre, com el de terror o fantàstic. A més, cal remarcar que enguany se celebren els 30 anys de tres icones cinematogràfiques i literàries propers a aquesta temàtica com són The shining (La resplendor), Friday the 13th (Divendres 13) i Il nome de la rosa (El nom de la rosa).

Tal com dèiem, la primera part es dedicarà al gènere negre, amb un total de 5 pel·lícules repartides entre els dies del 15 al 24 de setembre. El 18 i 19 es dedicaran a la literatura en què, com cada any, diferents autors i editors del sector ens visitaran per oferir-nos col·loquis, taules rodones i altres activitats. Del 25 al 27 es podrà gaudir de més de 10 pel·lícules de gènere fantàstic o de terror, entre les quals hi haurà alguns films inèdits al nostre país.

Així doncs, anem fent boca aquests pròxims dies, perquè la cultura torna, i amb molta força!

 

Anterior“Hitchcock/Truffaut”, la Bíblia dels cinèfils
SegüentCrítica de “Chambre 212”. D’A Film Festival Barcelona
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.