Policia processal, o sobre com resoldre un crim

1443

5162zc14dflEl subgènere de la novel·la negra, que anomenarem ‘policia processal, prové del terme anglès Police procedural, va néixer aproximadament l’any 1880 amb l’aparició d’un dels primers relats escrits amb ajuda d’arxius i documentació d’Scotland Yard. Es tracta de The Moonstone (1868) de Wilkie Collins, en català La pedre lunar, un dels grans clàssics del gènere policíac.
Aquest subgènere descriu amb detall la investigació policial: els procediments, materials, usos i passos a seguir es plasmen amb veracitat i es contrasten amb com funcionen les coses a la vida real. En aquest tipus de novel·la el detectiu o l’inspector protagonista de l’argument sol pertànyer a un cos policial. El centre de la trama és un misteri pendent de resoldre’s. El crim es planteja durant la introducció de la història i el nus desenvolupa la investigació al més mínim detall.

Alguns exemples de novel·la de policia processal serien El pispa d’Ed McBain (1958) publicat per Edicions 62 o la sèrie del detectiu Camille Verhoeven de Pierre Lemaitre (2006-2016) publicat per Editorial Bromera.

sin-titulo

AnteriorAquest divendres al cinema…
SegüentCineclubVic
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.