No us acosteu a la torre. Crítica ‘Tower’

1577

Matí de l’1 d’agost del 1966, Austin (Texas). El campus universitari de la Universitat d’Austin està tranquil. La ciutat comença a despertar i els alumnes comencen a arribar per afrontar un nou dia de classes, deures i exàmens. Tot sembla un matí normal fins que se sent un tret, i una noia embarassada, qui es dirigia cap a classe d’antropologia, es desploma a terra. El següent és la seva parella, i pocs minuts després el campus universitari queda desert amb uns quants ferits i cadàvers al terra. Els mitjans de comunicació de la capital texana emeten tots el mateix missatge: “Allunyeu-vos de la torre de la universitat. Hi ha un franctirador disparant indiscriminadament”.

tower

Aquest és la història que relata el documental Tower, la qual explica aquest fet real. Un documental plasmat a través de l’animació, la imatge d’arxiu i l’entrevista. Aquest fet fa que sovint s’oblidi que estem visionant un documental i puguem arribar a sentir el dolors dels protagonistes, l’angoixa dels moments viscuts, i la por de la policia.

Una grata sorpresa visual que relata un fet desconegut gairebé per la totalitat del públic d’una manera agosarada, especial i curiosa. Recomanable cent per cent.

AnteriorBand of Brothers (Hermanos de Sangre)
SegüentCineclubVic
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.