Aprofita l’estiu per llegir-te la història de la Gineta (Genetta genetta), un petit mamífer que es troba als boscos de la península ibèrica. La Gineta es considera un depredador en els ecosistemes, ja que s’alimenta de molts altres animals com mamífers, ocells, rèptils o amfibis. La història del viatge de la Gineta està elaborada pel Grupo de Carnívoros Terrestres i és un quadern didàctic recomanat per a nens d’entre 10 i 15 anys.

Al costat de la Gineta s’emprèn un viatge on coneixerem altres animals com el tudó, el gat montès o el toixó. Els seus nous amics es troben amb problemes que posen en perill la seva vida a causa de l’impacte de l’home sobre els ecosistemes. Un element quotidià com una carretera, pels animals pot suposar una barrera que els aïlli de la resta de l’hàbitat. Aquest aïllament pot derivar en problemes com la hibridació, que és un encreuament entre espècies o gèneres diferents que dóna descendents estèrils.

Al final de la història hi ha quatre exercicis per elaborar de l’estil de sopes de lletres i mots encreuats per poder aplicar els coneixements adquirits amb la Gineta.

Podeu descarregar el quadern didàctic en la següent pàgina web de forma gratuïta. En tres idiomes: castellà, angles i portuguès.

No perdeu l’oportunitat de conèixer una mica més els carnívors i els problemes que l’impacte de l’home té sobre aquests animals per esdevenir una mica més conscients de l’impacte de les nostres accions.

AnteriorTornen les Nits de cinema oriental a Vic
Següent‘Meow’, el Festival Nits comença miolant
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.