L’escriptora vallenca Margarida Aritzeta serà la vuitena degana de la Institució de les Lletres Catalanes i substituirà Isabel Clara-Simó.

A proposta de la consellera de cultura Laura Borràs, Aritzeta serà nomenada degana pel president de la Generalitat per un període de tres anys que es poden renovar i Clara-Simó esdevindrà vocal dels exdegans.

La propera degana explica a L’escriba que està molt contenta amb aquets nou càrrec i molt agraïda per tot allò que li ha donat i li està donant la literatura. Per altra banda, manifesta que l’alegra molt pensar que càrrec d’Isabel Clara-Simó continuï en mans femenines.

Margarida Aritzeta va néixer a Valls l’any 1953. És mestra, llicenciada en història moderna i contemporània i doctora en filologia catalana. Ha estat professora a la Universitat Rovira i Virgili, on ha treballat durant trenta-vuit anys. Entre 2006 i 2010, va formar part del govern de la Generalitat de Catalunya com a directora general d’Acció Departamental del Departament de Vicepresidència. A nivell literari ha publicat més d’una trentena de novel·les, treballs d’edició crítica, crítica literària i teoria de la literatura. Va obtenir el premi Víctor Català l’any 1980, el Sant Joan de novel·la el 1982, el Premi Barcanova de Literatura Juvenil el 2013 i el 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Anterior‘Olot: crònica d’un segrest’
Següent‘True Detective 3’, els records perduts
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.