Tinc un especial afecte per aquest conte. La majoria de les persones de la meva generació vam créixer amb la pel·lícula Madeline (1998), on veiem una nena que no tenia por a res, decidida, forta i amiga dels seus amics. Per casualitats de la vida, vaig trobar el conte al catàleg de Libros del Zorro Rojo i em va encantar. El llibre se centra en els primers moments del film i també en un dels punts d’inflexió de la història que no us revelaré perquè no vull fer espòiler. Per tant, és només la primera part. El més curiós és que sota cada il·lustració trobem un vers que permet facilitar i agilitzar la lectura.

En el llibre, una forta intuïció alerta Miss Clavel (la professora de Madeline i la directora de l’internat on viu la nena) que alguna cosa passa, i una nit la petita Madeline té molts dolors a l’estómac. Una operació d’urgència a l’apèndix fa que l’ambulància vingui ravent per París fins a l’internat de Madeline. La primera de moltes aventures d’aquesta petita nena parisenca.

Les il·lustracions d’aquest conte, a més de ser magnífiques, estan fetes a mà pel mateix autor i s’ha de dir que estan molt ben cuidades i aconseguides. Aquest llibre és ideal per a nens i nenes a partir de 4 anys, però jo diria que també per als adults a qui ens agrada la literatura infantil i iuvenil i recordem amb nostàlgia aquell infant ple de vitalitat i amb ganes d’aventures. Un encert per part de Libros del Zorro Rojo. El llibre es va publicar el 2016, però encara el teniu disponible al seu catàleg. És, sens dubte, ideal per a regalar com a primer llibre per als més petits o com un record per als més grans.

Esperem que més endavant puguem trobar les altres parts de Madeline publicades per aquesta editorial.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentEl Mercat del Ram de Vic s’omplirà de llibres
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.