Per preparar aquesta secció m’he adonat que són molt poques les dones que han viatjat en el temps, i les que ho han fet sempre ha estat remolc d’un altre personatge (generalment masculí) i com a secundàries. Per tant, deixeu-me demanar si us plau, que si hi ha algun director, guionista o productor facin el favor de crear una bona viatgera del temps. He posat primer les més fleumes i he deixat per últim les més espavilades, així ens adonarem que alguna cosa potser sí que estem fent bé amb els personatges femenins.

Mary Steenburgen

Aquesta actriu ha viatjat, fins a on jo ser, dues vegades en el temps en dues pel·lícules totalment diferents. La primera del 1979, Time after time, Els passatgers del temps i la segona, deu anys després a Retorn al futur 3. En el primer cas ens trobem amb un Jack l’Esbudellador que no només aconsegueix defugir de la nefasta gestió d’Scotland Yard en pes del 1893 (tot i que en realitat era el 1888) sinó que escapa al futur gràcies a una màquina del temps que troba al laboratori d’un inventor, H. G. Wells (autor de La màquina del temps (1895) i de L’home invisible (1897, entre d’altres clàssics).

La nostra noia, Mary Steenburgen és Amy Robbins, una empleada d’un banc l’any 1973 on coneix l’Esbudellador en el moment en què ell pretén canviar diners per adaptar-se a la nova era. En Wells, en una persecució de l’Esbudellador, coneix a la noia i junts acaben viatjant tres dies al futur. Allà s’assabentaran que l’Amy mort en mans de l’Esbudellador. Aquí comença doncs una altra cursa contrarellotge per evitar això.

L’actriu va tornar a viatjar en el temps a Back to the future III (Retorn al futur 3) l’any 1990. Només un any després de la seva tempestuosa visita d’en Jack l’Esbudellador. En aquest cas, però interpreta la Clara Clayton. La Clara era una professora que vivia tan tranquil·lament l’any 1885 on en Martin viatge per retrobar-se amb en Doc. La Clara està a punt de caure per un famós barranc (l’any 1985 anomenat Barranc Clayton en honor a la difunta, l’any 1885 Barranc Shonash, ja que els herois eviten l’accident). Després que en Doc la salvi, la Clara se n’enamora i acaben formant una família i viatjant en el temps amb una locomotora. Bye bye DeLorean!

Rachel McAddams

La Rachel McAddams és una altre de les actrius que ha viatjat en el temps més d’una vegada. Bé, de fet, no és veritat. Ella no ha viatjat mai, però sí que ha protagonitzat dues pel·lícules de viatges en el temps.

Tot i no haver trencat mai la barrera temporal, ha estat dues vegades casada amb un viatge en el temps. La primera vegada és a Més enllà del temps (Time traveller’s wife) l’any 2009, en què es casa amb un home que no té ni idea que saltarà en el temps ja que té el do, però no el controla. Sempre acaba tornant, però acaba casada amb un marit i posteriorment pare totalment absent.

L’any 2013 es torna a casar amb un viatger en el temps a Una qüestió de temps (About time). De nou ella és totalment passiva perquè qui viatge és ell, amb l’única diferència que aquesta vegada sí que pot controlar quan fer-ho. Aquí el problema és controlar allò que provoca en canviar alguna cosa del passat.

Emma Watson

A la tercera entrega de Harry Potter, Harry Potter i el presoner d’Azkaban, una de les millors de la saga al meu parer, hi trobem una Hermione Granger, interpretada per Emma Watson, amb moltes ganes de saber i aprendre diferents arts màgiques. Tot i així, el pla d’estudis no li permet cursar totes les optatives. És per aquest motiu que en Dumbeldore li dona un gira temps (timeturner). D’aquesta manera pot tornar hores enrere per cursar l’optativa que en el moment no ha tingut temps de fer. El somni de tots els profes, i dels alumnes per no haver d’estudiar a última hora la nit abans de l’examen!

Ara bé, la cosa es complica i es veu obligada a revelar el secret que compartien ella i el director per tal de poder ajudar en Harry a salvar en Buckbeack (l’hipogrif) i en Sirius Black.

Makoto Konno

La noia que saltava a través del temps és una pel·lícula de Mamoru Hosoda de l’any 2006. El mateix Mamoru Hosoda que avui tothom coneix per pel·lícules com Wolf Children o Mirari.

La Makoto és una noia normal, de caràcter despreocupat que estudia a un institut. Un dia, quan està a punt de tenir un accident a un pas a nivell descobreix que té la capacitat de poder saltar en el temps. I des de llavors comença a saltar en el temps per tal d’evitar tot de desgràcies que ella creu que li passen a la vida. Estem parlant d’una adolescent, així que els seus problemes estan vinculats d’allò més a la seva edat. Ara bé, la Makoto no es preocupa de les futures conseqüències que li poden comportar tots aquests salts en el temps.

Carrie Fisher

I per últim voldria mencionar la Carrie Fisher. No és que la princesa Leia viatgi en el temps, ella ho fa per l’espai, però tots estarem d’acord que amb les tecnologies de què disposa avui dia la indústria del cinema gairebé va semblar que haguessin aconseguit ressuscitar la Carrie Fischer a l’última entrega de la saga d’Star Wars a Star Wars: Els últims Jedi.

 

AnteriorCINECLUB XIC. ¡Liberad a Willy!
SegüentCINECLUB VIC. Un asunto de familia
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.