Publicada el 2016, Isla de lobos és una novel·la clau del subgènere de pirates, corsaris i altres herois navals, els quals esdevenen gairebé humans els pocs instants que atracaven els seus vaixells per atorgar-se els vicis quotidians de la vida i la destrucció de l’ànima.

Som davant d’una obra sense temps ni espai, un exemple de la narrativa fora de context però ensems comptada amb extremat rigor tant lingüístic com geogràfic. Suposadament ambientada al màgic segle XVIII, en què descobrir mons encara era possible, Isla de lobos és una lectura transversal que tant enganxa el clàssic addicte a les històries de sabres i pistolotes, com aquells que desitgen deixar-se emportar pels sentiments aliens d’éssers de llegenda.

Un cop més, José Vicente Pascual refrega a tots els seus coetanis que el seu talent és infinit i la seva saviesa d’un altre mil·lenni.

Agradarà… A tots els lectors de fantasia en general i als d’aventures marineres en particular.

No agradarà… Als lectors que esperin rumiar poc en l’ús de certes paraules i expressions arcaiques i, fins i tot, inventades per a l’ocasió.

AnteriorTots els guanyadors dels Globus d’Or més femenins
SegüentCrítica de “The dinner”
Avatar photo
Nascut a Barcelona, l'any 1970. Escriptor de tots els gèneres en tots els formats, ha publicat 50 llibres i guanyat 100 premis literaris. Retirat de les lletres per motius laborals durant 7 anys, el 2015 va reeixir de la penombra. Ja ha reeditat 4 llibres i editat el primer en castellà. Com a periodista, redacta articles de tota mena, encara que hi predominen els de crítica literària. També ha treballat dins del sector editorial duent a terme totes les tasques possibles.