Harry Potter desenterra l’escombra i ens porta novetats

1786

El fenomen Harry Potter torna a estar a l’ordre del dia. Aquest cap de setmana hem pogut veure com el Hogwarts Express descarregava a Barcelona una gran multitud de joves (i no tant joves) mags, que han omplert els carrers de la ciutat Comtal amb activitats tant variades com un concurs de Cosplay, xerrades ambientades en el món creat per J. K. Rowling i fins i tot una visita temàtica al mític poble de Hogsmeade, entre moltes d’altres activitats.

Però els actes de la BCN Pottercon no són els únics que han despertat l’interès dels fans del jove mag. La recent aparició d’un nou llibre al mercat de les aventures màgiques ha ressuscitant un fanatisme que poques vegades hem viscut.

maxresdefault

Harry Potter and the Cursed Child va aparèixer a les llibreries de tot el món en versió original (anglès) per seguir-nos enlluernant amb les màgiques aventures del jove mag. Aquesta vegada però Harry Potter es queda en un segon pla per donar el protagonisme a un dels seus fills (de fet, en té tres) Albus Severus Potter (molt romàntic tot plegat). Però aquesta només és la primera sorpresa. La segona és que els escriptors (sí, en són tres) són la, ja esperada inventora del món fantàstic, J.K. Rowling, juntament amb els dramaturgs i guionistes, Jack Thorne i John Tiffany. I finalment la tercera, és que no ens trobem davant d’una novel·la sinó davant d’una obra de teatre (que aquest aspecte que faci tirar enrere els fans de la saga).

L’aventura comença quan un jove i inexpert bruixot, Albus Severus Potter, es dirigeix cap a l’andana 9 3/4per agafar el Hogwart Express per primera vegada. L’Albus és el fill mitjà d’en Harry Potter i la Ginny Potter, just per darrere de James Potter i la petita Lily Potter. Amb els nervis de l’inici de curs l’Albus afronta una nova etapa de la seva vida com a estudiant de Hogwarts. I com tots els estudiants d’aquesta escola el primer dia ha de passar el test del barret màgic per tal que li atorguin una residència. Aquí comença una aventura que ressuscita un munt de personatges oblidats, segurament, a les pàgines de l’últim volum de la història, però amb uns quants anys més.

Tot i tornar a les arrels i intrigues que amaga el món de la bruixeria, la història aconsegueix teixir una teranyina d’aventures que, almenys a mi, em traslladen a l’emoció i expectació de les primeres aventures del jove mag. Segurament, una dels aspectes més gratificants, és que els personatges de qui m’havia enamorat han crescut amb mi i han anat formant una vida tal i com jo he anat intentant fer. La història no deixa de ser una història clàssica de viatges en el temps, endavant i enrere, però amb petites picades d’ullet que rescaten fragments de la història dels personatges quan aquests vivien a Hogwarts.

La història està escrita de forma teatralitzada, pensada per ser representada d’alt d’un escenari. De fet, els londinencs han estat els privilegiats que ja n’han pogut gaudir. Tot i que de moment només podem gaudir d’aquest retorn en anglès, està previst que ens arribi en castellà el 28 de setembre d’aquest any i de la mà de l’editorial Salamabra, traduït per Gemma Rovira. De moment no tenim notícies de la possible (jo diria més que probable) traducció al català.

HP15_Q4_Square_LS_Pottermore

Ara bé, aquestes no són les úniques novetats “potterquerianes”. J. K. Rowling ja ha anunciat a diferents mitjans de comunicació que ha preparat tres entregues més en forma de relat, i que arribaran el dia 6 de setembre a través de la pàgina web oficial de l’escriptora: Hogwarts: An Incomplete and Unreliable GuideShort Stories from Hogwarts of Power, Political and Pesky Poltergeists  i Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies.

Cada un d’aquests títols tractarà un tema diferent relacionat amb el món de Hogwarts. Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide ens endinsarà en el món dels secrets i fantasmes que habiten el castell de Hogwarts. El segon llibre, Short Stories from Hogwarts of Power, Political and Pesky Poltergeists explorarà l’ordre i organització del món de la màgia, endinsant-nos a Azkaban o explicant-nos com funciona el Ministeri de la Màgia. I finalment el tercer, Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies que se centra en el professor Silvanus Kettlebum i la professora Minerva McGonagall.

Short_Stories_No2_FINAL

AnteriorLa mòmia. Sir Arthur Conan Doyle
SegüentCineclubVic
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.