Títol: Gate
Autor: Takumi Yanai
Il·lustracions: Satoru Sao

Gate és un conjunt de novel·les lleugeres escrites per Takumi Yanai. Més tard, van ser adaptades en format manga amb il·lustracions de Satoru Sao i també a l’anime.

Tot comença quan, al centre de Tòquio, apareix un portal enorme del no-res per on entren monstres i enemics que sembraran el caos. Per sort, l’exèrcit japonès reacciona ràpidament i llacen una contra-ofensiva. Gate ens narra la història del Youji Itami, un militar japonès de les FAD (Forces d’Autodefensa del Japó), aficionat al manga i l’anime i un dels escollits per explorar l’altra banda del portal: un món de fantasia governat per un imperi semblant al romà. La missió dels militars no serà bèl·lica, sinó d’exploració, i tindrà per objectiu signar un acord de pau. Tot i això, les lluites no es faran esperar. Per sort, els exèrcits nadius no seran rivals pel que fa a la tecnologia i les armes modernes dels «homes de verd».

Gate és una història d’aventures i amistat en què dos mons molt diferents entren en contacte. Per a l’Itami, el benestar dels habitants de l’altra banda sempre serà el principal objectiu de les seves missions, encara que això impliqui contradir les ordres oficials. Tot i això, no serà fàcil mantenir els seus principis. Per una banda, l’imperi està ple de perills, ja que la classe governant els considera invasors. Per altra banda, els polítics japonesos i de la resta de països volen explotar els recursos del nou territori. Per sort, l’Itami i el seu esquadró de seguida es guanyaran un grup d’aliats que confiarà plenament en ells i estarà disposat a ajudar-los. Grans dosis d’acció, estratègia militar, conflictes polítics, intrigues de poder i també màgia estan servides.

Agradarà a…

Als amants de l’anime, però destinat a un públic més adult, ja que es tracten temes com les invasions militars, la política o el racisme.

No agradarà a…

A qui esperi una història fosca de colonialisme. L’optimisme de conviure en pau i ajudar-se mútuament és la idea general.

 

 

Anterior“Aquí mano jo”, Maribel Torres
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.