Encetem el mes d’abril, el mes en què se celebra Sant Jordi. I això significa tres coses: roses, llibres i dracs. Aquest any serà un Sant Jordi diferent, perquè molts ens haurem d’estar a casa confinats a causa del coronavirus. Tot i així, com que a L’Escriba no volem que es perdi l’esperit d’una de les diades més importants a casa nostra, us proposem que en honor a aquesta festa us dediqueu a visionar algunes de les millors pel·lícules on els protagonistes són dracs, aquests essers mitològics que treuen foc pels queixals. 

 

Dragonheart (Rob Cohen,1996)

 

Rob Cohen dirigeix aquest magnífic desplegament d’efectes visuals en una història que desprèn humor i emocions a parts iguals. Una molt bona opció per a aquells a qui els agrada viure grans aventures.

 

The neverending story (Wolfang Petersen,1984)

Qui no recorda les aventures de Bastian a sobre el drac blanc de la sort Fujur? Segurament un dels dracs menys convencionals del cine, ja que potser sembla més  un gos que no pas a un drac amb totes les de la llei, però la veritat és que tota una generació va quedar enamorada d’en Fujur, així com també del fantàstic món que ens mostrava La història interminable.

 

 

How to train your dragon (Dean DeBlois,  Chris Sanders, 2010)

 

Enginyosa, original i divertida pel·lícula d’animació en 3D, que va més enllà d’una simple relació entre un víking i un drac. L’amistat i el fet d’obrir els ulls i la ment per veure més enllà de la realitat fan que aquesta aventura de tints èpics acabi resultant un exercici visual d’allò més recomanable.

 

 

BONUS TRACK!

Història de Catalunya (BRB Internacional, Claudi Biern Boyd, 1988)

Som uns nostàlgics. No ho podem evitar, i és per això que ens ha vingut al cap aquesta sèrie d’animació que a finals dels 80 va ser emesa per TV3 i amb què els més petits de la casa i els no tan petits podien fer un repàs de la història de Catalunya a través de la mirada i les explicacions d’en Dragui, un drac rosa que capítol rere capítol viuria en primera persona el naixement del nostre petit gran país.