Ja s’acosta l’estiu i això significa dues coses: molta calor i Festival Nits de cinema oriental de Vic. El passat divendres 5 d’abril, Quim Crusellas (director del festival) i Susagna Roura (regidora de Cultura i Museus, Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic) van fer la presentació a l’espai ETC de la que serà la 16a edició del festival i, com cada any, ens van avançar alguns dels títols que podrem veure del 15 al 21 de juliol.

El Festival Nits de cinema oriental de Vic s’ha consolidat any rere any com una de les propostes més importants pel que fa al cinema oriental a nivell europeu i, com va dir Susagna Roura, a la presentació “cal destacar el model òptim de festival i la importància que ha adquirit a nivell internacional en els darrers anys”. La regidora també va afegir que “per a la ciutat de Vic és un honor comptar amb un festival com aquest”.

Entrant en l’aspecte més tècnic del festival, en aquesta edició no hi haurà país convidat, però sí que s’ha volgut retre homenatge a la cinematografia tailandesa. Per aquest motiu, la imatge del festival serà un Chang (elefant en tailandès) executant un moviment de Muay Thai. Xevi Dominguez ha estat l’encarregat del dibuix, i l’estudi vigatà Partee n’ha dissenyat el cartell. Per altra banda, a la sessió inaugural a la Bassa (dimarts 16 de juliol) hi podrem veure la pel·lícula Chocolate (Prachya Pinkaew, 2008), film que iniciarà la retrospectiva d’aquest any, la qual està dedicada al cinema d’acció Tailandès.

Seguint amb Tailàndia, a la secció oficial hi podrem veure Homestay (Parkpoom Wongpoom, 2018) i  també un dels títols de culte de l’any com és el thriller de terror The Pool (Ping Lumpraploeng, 2018).

Però no només tindrem cine tailandès. Xina i Hong Kong també hi seran molt presents amb films entre els quals destaca Golden Job (Chin Ka-lok, 2018), pel·lícula inclosa dins la Secció Movistar+ del festival.

Pel que fa al Japó, tampoc ens quedem curts, ja que podrem gaudir de propostes que aniran des de la comèdia més tendra i delicada a l’acció més extrema. Un exemple n’és Red Blade (Takahiro Ishihara, 2018).

L’Índia i el Nepal també hi seran presents. La primera amb l’enginyós thriller Andhadhun (Sriram Raghavan, 2018) guanyador de 5 premis Filmfare Awards. El segon, amb The Man from Katmandú (Pema Dhondup, 2019), sessió emmarcada amb la iniciativa de la Ruta Marco Polo dedicada a la participació, col·laboració i intercanvi de films occidentals amb components asiàtics.

Com no podia ser d’una altra manera, durant el mes de juny, la ciutat de Vic acollirà, un any més, la programació Més Nits, que serà present a tots els centres cívics de la ciutat amb activitats culturals relacionades amb Àsia. I no ens oblidem d’una de les cites més esperades i que a la passada edició va tenir una rebuda més que notable: el Vicsudon.

Per últim però no menys important, una de les sorpreses d’enguany. Si l’any passat vam tenir la Cerveza Nitòmana, en aquesta edició el Forn i pastisseria El Carme ha preparat un pastisset amb una forma que de ben segur tothom recordarà de seguida. Els assistents a la presentació ja vam poder fer un primer tastet d’aquest pastisset i us puc assegurar que és boníssim.

AnteriorCINECLUB XIC. Mirai, mi hermana pequeña
SegüentEl Sant Cugat Fantàstic comença a treure el cap
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.