Tot bon lector (i qui no llegeix també) sap que la cita per comprar literatura (bona i dolenta) és Sant Jordi. Cada ciutat del país s’omple de parades de roses i de llibres, cada emissora de televisió i de ràdio entrevista mil i un autors i proposa uns rànquings que cada vegada són més eterns. Però el que potser no sabeu és que per als bons lectors (i aquests sí que acostumen a ser els que gaudeixen del vici de la lectura) hi ha una altra cita anual a destacar (de fet, n’hi ha moltes, però em avui em centro en aquesta). Em refereixo a La Setmana del llibre en català (plaça de la catedral de Barcelona).

I és que és el que més il·lusió em fa d’encarar un nou curs. Perquè, cada any, abans de tornar a entrar a una aula (sí, faig de professora també) tinc el petit plaer de poder assistir a la fira. M’encanta l’aire que s’hi respira, tot ple d’editorials i llibreries, de gent que valora la lectura i la literatura, de converses amb autors, amb amics, amb desconeguts que deixaran de ser-ho aviat i amb nous talents. M’encanta descobrir tot el que es cou al món de les lletres del nostre país a La Setmana perquè a més és una fira de “terra plaça”, que diria la meva àvia. Ni pompositats ni res de res, proximitat amb tothom cent per cent.

Enguany, entre moltes de les activitats que s’hi duen a terme (cada una més interessant que l’anterior) tinc el plaer de poder-hi assistir com a editora i escriptora, a part, evidentment, de com a lectora empedreïda. Per tant, ja us podeu imaginar que és una edició d’allò més especial per a mi, perquè a més, ho compartiré amb un munt d’amistats que també trepitjaran La Setmana amb mi. La directora d’aquest portal és una de les còmplices del llibre El futbol és així que es presentarà diumenge dia 8 de setembre a les 8 del vespre a l’escenari 1, juntament amb la nova publicació d’Edicions Xandri, Política criminal. Però no hi serem sols, Llibres del delicte també presentarà les seves darreres antologies de relats: Assassins de l’Ebre i Assassins valencians. Totes dues editorials (jo formo part de la primera) es dediquen exclusivament a publicar gènere negre i això les ha portat a compartir una bona amistat (a part també d’alguns autors). És així doncs, que a part d’aquest acte, també els podreu trobar al mòdul 54 de la fira i us esperaran amb els braços oberts perquè, si heu fet els deures, haureu de portar la vostra butlleta del crim de la model allà. Però no vull pas ser egocèntrica ni molt menys, així que us recomano que reserveu un mínim d’un matí o tarda per deixar-vos perdre entre totes les propostes editorials que cauran a La Setmana!

(Us demano disculpes per la gran quantitat de parèntesis i per aquesta tercera persona si bé m’hi incloc).

Anterior13 raons per…
Següent‘Killing Eve 2’
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.