Ramon MunsCientífic durant el dia, amant del cinema i la lectura a les hores lliures. M’agraden els westerns. La trilogia del Padrí és la referència, Sam Peckinpah el caràcter, Jim Jarmusch i Richard Linklater el present (me’n descuido tants…). El meu llibre preferit és “Seixanta anys d’anar pel món” d’Eugeni Xammar. M’agrada llegir de tot, però entre Proust i Montaigne hi és gairebé tot. Jaume Cabré és l’autor de qui he llegit més llibres.

 • Paraules o expressions que més dius.
  • “No creguis” i “tot és relatiu”. Realment no sé si les dic molt o no, però em diverteix molt fer-les servir i contenen molta veritat al mateix temps. Vaja que et dic aquestes però no creguis, millor relativitzar-ho.
 • Amb quin personatge cinematogràfic t’identifiques?
  •  No crec que pugui dir que m’hi identifico, però sí que m’agradaria poder fer-ho: Ed Bloom a “Big Fish” (2003). A més interpretat per dos actors que m’encanten, Ewan McGregor i Albert Finney.
 •  Director/actor que no suportes.
  • No és que no el suporti, però em costa molt que m’agradin les pel·lícules del director Darren Aronofsky. I l’actor que no m’agrada gens i no entenc com pot tenir èxit és el “còmic” Will Ferrell, no puc.
 •  Pel·lícula a casa o al cine?
  •  Al cine! Però malauradament en veig més a casa, i encara pitjor, a l’ordinador.
 •  Quantes pel·lícules mires en un mes?
  •  Va a temporades perquè llegir i mirar pel·lícules es fan la competència, però des que vam començar amb el programa de ràdio i a escriure de tant en tant sobre cinema hi he agafat costum, potser unes 10 al mes
 •  Lloc preferit per mirar una pel·lícula? I impossible?
  • Al cinema. I tinc dos cinemes favorits que malauradament em queden molt i molt lluny tots dos: el cinema Texas de Barcelona, té un encant particular anar a veure pel·lícules de reestrena; i l’Astor Theatre de Melbourne, antic cinema d’una sola sala immensa on a mitja projecció et pot saltar a la falda el gat que s’hi passeja com a amo del local, no és que m’agradin especialment els gats però ho vaig trobar genuí. I impossible en un autobús o en un avió de trajecte llarg on les pantalles no són individuals. És motiu de canviar de companyia.
 •  Manies de cinèfil.
  •  Guardo les entrades de les pel·lícules que vaig a veure al cine, festivals o en projeccions. I si una pel·lícula m’agrada molt, l’he de tenir en DVD o BluRay. …sóc un materialista.
 •  Alguna frase que recordis d’alguna pel·lícula.
  •  M’encanta intentar recordar moments o frases mítiques. N’hi ha vàries, però sóc molt fan de:

– Em desprècies oi, Rick?

– Si pensés mai en tu, probablement sí.

De “Casablanca” (1942). Qualsevol film de Bogart dels 40 està ple de frases esmolades i lapidàries. I també:

– Era el meu bistec, Valance.

M’agrada pensar que qualsevol que hagi vist “L’home que va matar Liberty Valance” (1962) recordarà sempre aquesta escena. Pur John Wayne en la meva pel·lícula preferida del director John Ford.

 •  Última pel·lícula que has vist.
  • Freaks (1932) de Tod Browning
 •  Una recomanació.
  •  Per no quedar com un clàssic, recomano la pel·lícula que més m’ha agradat i impactat (favorablement) de les que he vist durant el que portem d’any: “Respire” (2014), dirigida per la fantàstica Mélanie Laurent (aquesta noia actua, canta i ara a més dirigeix de meravella!)
 •  Versió original o doblada?
  • Original!
 •  La pel·lícula pendent.
  • Més que una pel·lícula diré un director que tinc pendent: Andrei Tarkovsky. Malgrat em van donar una pel·lícula seva fa uns mesos, encara no he visualitzat cap dels seus films.

 

AnteriorPresentació negra aquest divendres a Can Puget
SegüentL’amor est un crim parfait
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.