El proper dimarts 30 de juny, el periodista i escriptor Enric Calpena passarà per la llibreria Muntanya de Llibres de Vic, on signarà exemplars a tothom qui ho vulgui del seu darrer llibre El primer capità. La signatura tindrà lloc de les 18 a les 19 h i compta amb la col·laboració de la Penya Barcelonista Plana de Vic.

Amb El primer capità, publicat per Edicions 62, Calpena novel·la els primers anys del Barça, del 1899 al 1930. L’acció comença la tardor del 1898 quan Hans Gamper arriba a Barcelona. Se sent feliç però troba a faltar el futbol (a Suïssa n’era campió). Aquesta nova pràctica anglesa encara no ha acabat de quallar a Barcelona; a tothom li sembla una curiositat excèntrica. Però la il·lusió i la determinació d’en Gamper no tenen límits. Després de posar un anunci al setmanari Los Deportes, el novembre del 1899, el Foot-Ball Club Barcelona queda constituït. El camí dels pioners, però, no és mai fàcil i encara menys en una ciutat en plena transformació, on sovint els esdeveniments socials i polítics corren en paral·lel als inicis del club i trastoquen el seu dia a dia. Fins al punt que una xiulada a la Marxa Reial comporta la clausura del recent estrenat camp de les Corts i l’exili de Gamper.


 

 

 

foto portada: ara

Anterior“12 años de esclavitud”: un film que exposa la realitat més crua
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.