Els booktubers: la nova forma de conèixer i recomanar literatura

2361

Aquesta vegada Youtube ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a una nova revolució literària: la dels booktubers. Els booktubers són grups literaris formats generalment per nadius digitals i que han substituït els clubs de lectura per vídeos casolans. Els seu objectiu és compartir el plaer de la lectura a través de crítiques i recomanacions.

Els joves aficionats a la lectura han trobat una nova manera d’expressar-se i fer-se sentir, tot compartint les seves experiències lectores amb altres amants d’aquesta pràctica. Llegeixen el que els apassiona i ho comparteixen amb els altres, però la seva passió va més enllà de les pàgines tintades perquè penetren amb força als mons de la ficció i reviuen moments d’aquestes històries. Comparteixen opinions, dubtes, suggeriments i crítiques de manera que els permet interactuar amb els seus lectors, seguidors i oients creant així una xarxa virtual d’intercanvi d’opinions. Si fins ara coneixíem la crítica escrita o els clubs de lectura, ara haurem d’estar ben pendents d’aquesta revolució perquè les opinions ens arribaran en format vídeo.

El fenomen booktuber fa quatre o cinc anys que existeix, especialment en el món anglosaxó. Però al nostra país va entrar, i amb molta força,  a mitjans del 2013. Uns dels pioners en el nostre país són en Bernat, la Marta, la Nessie i l’Alby. Aquest grup de joves gestionen tres canals de youtube amb més de 300 seguidors. Nosaltres us convidem a visitar-los i compartir opinions amb ells:  Perduts entre llibresRecomanacions de llibres i El món és un mot.

Us deixem un petit repàs als booktubers que va fer TV3.

AnteriorD’excursió al bosc!
Següent‘T’estimo però no tant’, una còmedia desconcertant
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.