Aquest passat cap de setmana vam poder assistir a El Segre de Negre, un dels molts festivals de literatura negra escampats pel territori. Però concretament aquest ens va permetre conèixer les lletres de les terres de ponent i la capital del Segrià.

Organitzat per Pagès Editors, El Segre de Negre ens va permetre, de nou, endinsar-nos dins el món criminal que ens va deixant un planter increïble d’autors d’arreu del territori. Salvador Balcells, Ramona Solé, Jordi Agut, Anna Maria Villalonga, Montse Sanjuan, Sebastià Bennasar, Rafa Melero entre molts d’altres, van anar passant per l’escenari durant un dia i mig per parlar-nos del que escriuen i oferir-nos de primera mà les seves obres.

A tot això, s’hi ha de sumar un seguit d’activitats destinades als més petits, un escape room en directe i a l’aire lliure, un taller d’escriptura de la mà de David Marín i una conversa entre Bennasar i l’escritpor canari Alexis Ravelo.

A més, hi va haver una sessió de cineclub on es va presentar de manera oficial el documental Lletres dins la boira. Aquest documental ens presenta la realitat de la literatura de les terres de ponent, les quals han vist una gran explosió durant els darrers anys del cultiu de la literatura negra i policíaca. A través de converses entre els diferents autors, el documental va desgranant aquest fet. Es tracta d’un projecte, impulsat pel Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), guionitzat per Montse Sanjuan, autora, també del gènere negre, i dirigit per Octavi Espuga.

El Segre de Negre és un dels molts festivals de literatura i cinema negre que ens ofereix el nostre territori i que no deixa de créixer. Una manera d’allò més interessant de conèixer el nostre país i el que ens ofereix la nostra literatura i cinema.

AnteriorETC TEATRE. Amic meu, l’espectacle
Següent‘Com parlar d’art als infants’, una guia per a pares i mares
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.