Fitxa tècnica

Títol: El Pasaje

Autor: Justin Cronin

Editorial: Umbiel

 

 

 

Sinopsi

El Pasaje és la primera novel·la de la trilogia homònima de Justin Cronin. Narra la història d’una epidèmia que acaba amb la civilització humana tal com la coneixem. Si això no fos prou, abasta més de cent anys: des d’abans de l’extinció massiva fins als últims refugis humans. Tot comença amb el descobriment d’una substància miraculosa a la selva que pronostica la fi de les malalties. Evidentment, les investigacions del govern es descontrolen i els pacients amb els quals feien experiments acaben escapant-se de les instal·lacions militars i provocant el caos total. Per altra banda, l’Amy, una nena molt especial amb una infància molt dura, pot ser l’esperança de la humanitat. L’Amy acabarà sent l’objectiu de l’FBI, el govern i, fins i tot, un grup de monges.

El Pasaje és una novel·la increïblement ambiciosa tant a nivell de llargada com pel que fa a la quantitat de personatges i l’abast temporal. A vegades és una mica lenta i sembla que li sobrin pàgines, però més tard t’acabes adonant que cada peça i cada personatge té el seu lloc en el trencaclosques immens de Cronin. Els personatges, fins i tot els més insignificants, estan construïts amb tot luxe de detalls, la qual cosa fa que el lector es pregunti constantment si aquell acabarà sent el protagonista definitiu. Amb les diferents trames passa el mateix, perquè quan sembla que has agafat el fil de la història, l’autor fa un trencament i torna a començar per una altra banda. El misteri, però, es manté de forma constant.

Agradarà a…

Als amants de les històries apocalíptiques i també postapocalíptiques narrades en forma de thriller.

No agradarà a…

A qui no tingui temps. No només per la llargada del llibre, sinó perquè en alguns moments, quan una trama s’acaba de sobte i abandona tots els personatges, tens la impressió d’haver perdut una mica el temps.

 

Portada: Foto de Tecnología creado por DCStudio – www.freepik.es

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.