El vam recomanar a la nostra revista en format paper i el tornem a recomanar en format digital per als despistats que encara no tingueu a les mans el primer número físic de la revista L’escriba. El lector del tren de les 6.27 h de Jean-Paul Didierlaurent és una de les novel·les més aclamades de França i tot un èxit a casa nostra gràcies a l’edició de Columna.

Una novel·la que mostra el poder transformador de la lectura en el destí de les persones.
En Guylain, el protagonista, es passa les vuit hores de feina a destruir allò que més estima: és l’encarregat de supervisar la màquina que tritura els llibres que ningú vol llegir.
Quan s’acaba la jornada laboral treu de les entranyes de la gran destructora les poques pàgines que han sobreviscut a la carnisseria, i cada matí, al tren de les 6.27 h, es dedica a llegir-les en veu alta, animant el viatge dels passatgers habituals. Fins que un dia descobreix, per casualitat, una peça de literatura atípica que li canviarà la vida. Una lectura absorbent, una barreja insòlita d’humor negre i dolçor. Un cant a la literatura.

Ara que sabeu de què va, i per tal que aneu fent boca us deixem amb un passatge del llibre:

“La Cosa havia nascut per moldre, aplanar, matxucar, esventrar, esquinçar, triturar, lacerar, esquarterar, maurar, amassar, caldar. Però la millor definició que havia sentit mai continuava sent la que el vell Giuseppe es complaïa a dir vociferant quan el vi dolent que es tirava coll avall al llarg de la jornada no havia bastat per ofegar l’odi visceral que havia acumulat en el transcurs dels anys envers la Zerstor 500: la genocida.”

Una història mai abans imaginada, un estil i un humor negre que donen un ritme frenètic i un final sorprenent. Ho té tot!

 

AnteriorWorld Literary Atlas
SegüentCineclubVic
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.