Sis autores i cinc autors. Onze relats criminals desenvolupats a partir d’elements propis del món del futbol. Pena màxima, Hooligan, Targeta vermella, Joc perillós o boles calentes són alguns dels punts de partida creativa de les trames d’El futbol és així, la novetat d’Edicions Xandri. El llibre també inclou tres relats amb els tres equips de la primera divisió de futbol com a protagonistes amb els noms de Més que un club, Meravellosa minoria i Som vermells i blancs.

 

L’antologia, ja disponible a les llibreries, compta amb la participació de diversos periodistes esportius i figures emergents i consolidades de la novel·la negra catalana. Gemma Montero (RAC1), Xavier Torres (TV3), Frederic Porta (L’Esportiu) o Ruth Gumbau (La Xarxa) comparteixen pàgines amb escriptors com Josep Gimeno, Salvador Balcells i Ramona Soler. El llibre també suposa  el debut a la ficció literària de la barcelonina Xènia Armadàs i la manlleuenca Aida Montoya. El volum està coordinat i prologat pels dos editors d’Edicions Xandri, Irene Solanich i JR Armadàs, que també s’han reservat un capítol cadascun per cometre crims de ficció a El futbol és així.

EDICIONS XANDRI · 669.360.049 · info@edicionsxandri.cat

Després d’una preestrena del llibre a Sant Cugat del Vallès, on va donar el tret de sortida al festival de novel·la i cinema negra Sang Cugat, El futbol és així ja té dues cites més amb els lectors.

 

La primera serà a La Coope de Sant Pere de Torelló a les 17.00 i la segona a la Penya Barcelonista de Manlleu a les 19.00. A l’acte, els membres del “Crim Team” explicaran la seva experiència amb el relat negre i ens endinsaran en el cadascun dels mons criminals que han creat.

 

Contacte

 Per a concertar entrevistes amb els autors o qualsevol petició relacionada amb el llibre us podeu posar en contacte amb l’editorial a través dels següents canals

 

 

Web corporatiu           Pàgina de Facebook           Perfil de Twitter

EDICIONS XANDRI · 669.360.049 · info@edicionsxandri.cat

Edicions Xandri treu una nova novetat editorial. Seguint la seva línia de relats negres ara ens fan baixar al camp de futbol. Onze autors ens presenten 11 relats diferents on el negre, la criminalitat i el món del futbol es barregen per demostrar que l’esport també és molt fosc.

Els editors expliquen que l’objectiu era poder abordar el món del futbol, barrejat amb el criminal, i des de diferents perspectives. Per aquest motiu es va reclutar un equip d’11 professionals de l’escriptura, entre els quals hi ha periodistes esportius que testegen, alguns per primera vegada, la ficció criminal; aficionats al futbol; autors de novel·la i relat negre i persones que no els agrada el futbol. D’aquesta manera tal i com expressen des d’Edicions Xandri “s’ha donat visibilitat des d’angles molt diferents i s’ha tractat el tema del futbol amb perspectives molt variades”.

Els relats s’estructuren a partir d’un títol i un subtítol. Cada autor ha pogut triar el subtítol més adequat a la història que ha escrit, però el títol li va ser imposat. Un bar barceloní regentat per hooligans del futbol en general va ser testimoni d’un sorteig que superava l’expectativa de la Champions. Dues caixes contenien  el nom dels autors i dels títols prèviament escollits pels editors i es van anar duent a terme els emparellaments, de tal manera que cada escriptor es va veure obligat a forçar una historia que encaixés amb el seu títol, i sense boles calentes.

El resultat d’aquest experiment, ideat per Edicions Xandri, però ja aplicat a d’altres volums (Terra de crims, 2017 i Crims nostrats, 2014), és El futbol és així.

Presentació de ‘El futbol és així’, el passat 27 de setembre a Sant Cugat.
Anterior‘Arrival’, la ciència-ficció més humana
SegüentPalmarès del 66è Festival de San Sebastián
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.