El Bestiario de Axlin és la primera part de la trilogia Guardianes de la Ciudadela de Laura Gallego.

Sinopsi

El món de l’Axlin està assolat per diferents tipus de monstres que ataquen constantment els poblats posant en perill la seva existència. L’Axlin heretarà el càrrec d’escriba (l’única persona amb la capacitat de llegir i escriure del seu assentament) a causa d’una coixesa que li impedeix córrer. La seva nova habilitat li proporcionarà un nou objectiu a la vida: recollir tota la informació possible sobre els diferents monstres, coneguts i desconeguts, per poder transmetre-la entre els diferents pobles i incrementar la seva capacitat de supervivència. D’aquesta manera, abandonarà casa seva i la seva vida quotidiana per veure de primera mà com és el món i conèixer personatges d’allò més interessants.

Al meu parer…

Tot i ser novel·la juvenil, he gaudit al màxim d’aquest llibre. L’autora fa una feina impressionant recreant un univers carregat d’imaginació i monstres per a tots els gustos. La protagonista és decidida i intel·ligent, no dubta a abandonar les convencions del seu petit racó per llançar-se a un món perillós i interessant. També destacaria la seva capacitat de superació, la qual cosa la converteix en una aventurera carregada d’experiència malgrat la seva coixesa.

És interessant el destacat paper de la lectura i l’escriptura en la trama. Aquestes habilitats, gens valorades en un ambient hostil i rural, passen a ser imprescindibles per a la protagonista a mesura que avança pel camí, de manera que la porten a conèixer personatges interessants alhora que li obren moltes portes.

Agradarà a…

Als fans de les aventures i les històries de superació. A tots aquells que creguin en la importància del coneixement.

No agradarà a…

Qui encara cregui que els monstres només són per a nens.

AnteriorL’Escala, Vila del Llibre
SegüentArriba la VI edició de l’Americana Film Fest
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.