“Per arribar fins aquí de vegades has de tornar al principi”. L’editorial Destino ha distribuït a través de les xarxes socials un booktrailer en què s’anuncia el llançament de la propera novel·la de Dolores Redondo i que sortirà a la venda el proper 1 d’octubre. L’afirmació genera més preguntes que respostes. Reviurà l’autora el personatge d’Amaia Salazar? Tornarà a ambientar la història al Baztán? Haurem d’esperar a l’octubre per esbrinar-ho. De moment ens han avançat el títol, La cara norte del corazón, i la portada. A més, han fet saber als lectors que efectivament l’autora reviurà el personatge d’Amaia i protagonista de la trilogia que la va catapultar a la fama.

Pels que no la conegueu, aquesta autora donostiarra va escriure una trilogia formada per El guardián invisible, Legado en los huesos i Ofrenda a la tormenta; tres títols de gènere policíac en què el misteri i la negror hi estan molt presents. La seva quarta novel·la, titulada Todo esto te daré, li va reportar el Premi Planeta de 2016. En total, ha arribat a més de dos milions de lectors.

Però les alegries no acaben aquí. El primer volum de la trilogia del Baztán va adaptar-se al cinema l’any 2017 sota el mateix títol i va ser vist per més de mig milió d’espectadors. El film va estar dirigit per Fernando González Molina i el repartiment va estar encapçalat per Marta Etura, Elvira Mínguez, Francesc Orella, Itziar Aizpuru, Carlos Librado i Miquel Fernández entre altres. La segona part, Legado en los huesos, veurà la llum el 5 de desembre d’eguany tot i que podrà veure’s abans al Festival de Sitges, i la tercera i última part, Ofrenda a la tormenta, s’estrenarà el 3 d’abril de 2020. La novel·la guardonada amb el Premi Planeta també tindrà una versió cinematogràfica.