Dia Internacional del Llibre Infantil

1574

Últimament estem molt acostumats a posar noms a tots els dies de l’any i no només dedicar-los a un Sant, sinó també a un fet o a un col·lectiu en concret. D’aquí poc -23 d’abril- arribarà el Dia Internacional del llibre, un dia, a més, molt nostrat. Però mentrestant, per anar fent saliva us convidem a celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil.

0a53500918Va ser l’any 1966 quan Jella Lepman, fundadora de l’Internationale Jungendbibliothek (Biblioteca infantil internacional) de Munich, va proposar que mundialment fossin recordats els llibres per a nens. El dia no va ser escollit a l’azar, sinó que un 2 d’abril (aquest de l’any 1805) va néixer un dels contistes més celebrats de la literatura universal: Hans Christian Andersen.

L’any 1967, doncs, va ser la mateixa Jella Lepman l’encarregada d’escriure un missatge per aquest dia. Poc després es va sumar a la iniciativa l’IBBY (Organització Internacional per al llibre juvenil) i des de llavors és aquesta organització qui s’encarrega de buscar un escriptor perquè n’escrigui el missatge i un il·lustrador perquè en faci el cartell.

El 2002 l’IBBY va aprofitar la celebració del seu 50è aniversari per publicar un llibre amb tots els cartells i missatges que havien aparegut durant aquests 35 anys del Dia Internacional del Llibre Infantil. El volum el podeu consultar (en anglès) a l’ALO, una biblioteca digital austríaca. Allà podreu trobar-hi els missatges i els cartells fets per noms com Astrid Lindgren, Maurice Sendak, John Burningham, Robert Ingpen, Lygia Bojunga Nunes… Els missatges i cartells a partir del 2003 fins enguany podeu trobar-les al web oficial d’IBBY.

 

 

 

AnteriorEstrenes de la setmana (01/04/2015)
SegüentLes esquerdes del silenci de Sílvia Jané
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.