Títol: Sword Art Online
Autora: Reki Kawahara
Dibuixant: Abec

Sword Art Online és una col·lecció de novel·les lleugeres de Reiki Kawahara adaptades a manga per diferents dibuixants (Tamako Nakamura, Hazuki Tsubasa…) i a anime per l’estudi A-1 Pictures. La història està ambientada al Japó de 2022 i tracta sobre una nova tecnologia de realitat virtual utilitzada en els videojocs.

Tot comença amb el llançament d’un nou joc multijugador anomenat Sword Art Online (SAO) d’ambientació fantàstica medieval. Els jugadors es posen un casc per viure una experiència totalment immersiva. El que no s’esperen, però, és que SAO incorpora una trampa que els impedeix desconnectar-se fins que aconsegueixin superar els cent nivells i completar-lo. Com si això no fos prou, les morts que succeeixen dins l’entorn virtual tenen conseqüències letals per als jugadors.

El protagonista és el Kirito (àlies del Kazuto Kirigaya), que va tenir la sort de ser Beta Tester (jugador en fase de proves) de SAO i, per tant, en coneix el funcionament. Després de presenciar una desgràcia, decideix apartar-se de la resta de jugadors i superar tots els desafiaments ell sol. Gràcies a l’Asuna i als nous amics, tornarà a confiar en els altres i entendrà que és imprescindible col·laborar per poder sobreviure.

La història que succeeix dins de SAO només és la primera. La revolució de la realitat virtual influirà en la creació de nous productes com Alfheim Online, un joc de rol de fantasia colorista amb fades i màgia o Gun Gale Online, un joc de trets en primera persona que mou grans sumes de diners. Tots ells aniran carregats de foscos secrets i conseqüències que impactaran en el món real.

Sword Art Online és una història plena d’aventures i imaginació. Inicialment, la classificaria com una obra d’acció però, de mica en mica, les lluites es van diluint per centrar-se en les experiències i emocions els jugadors (avantatge o inconvenient depenent dels gustos de l’espectador). Veurem accions heroiques, amor i traïció. Ens adonarem que els monstres virtuals no són l’únic perill, a vegades, els propis participants són el seu pitjor enemic.

AnteriorQuan els ànecs s’espolsen, recital poètic a l’ETC
SegüentEl somni agredolç de les obres completes
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.