UNA PALOMA SE POSÓ EN UNA RAMA A RFLEXIONAR SOBRE LA EXISTENCIA // Roy Andersson, Suècia-Noruega-França, 2014

Guió: Roy Andersson
Música: Hani Jazzar, Gorm Sundberg
Durada: 101 min
Intèrprets: Holger Andersson, Nils Westblom, Charlotta Larsson

Jonathan i Sam són dos comercials de mitjana edat que venen articles de broma. Aquesta parella de perdedors són el fil conductor d’una sèrie de situacions estrambòtiques que reflecteixen la banalitat i la buidor de la nostra vida.

El director Roy Andersson, creador d’un estil que barreja l’humor negre i l’absurd, el drama i la comèdia bufa, ha tancat de forma brillant la seva trilogia sobre el sentit de l’existència amb un film que ens convida a observar la condició humana des d’una òptica tragicòmica. El guió s’estructura en un conjunt d’escenes rodades en pla fix, com si fossin vinyetes otableaux vivants que emmarquen els personatges en un escenari més teatral que pictòric. Altres elements que configuren l’estètica de l’autor són la impecable composició escènica, l’ús de la profunditat de camp i una fotografia de tonalitat terrosa. La filosofia de Beckett, l’esperit de Keaton i Tati bateguen al cor d’aquesta pel·lícula insòlita i imprescindible.

Idioma: suec, anglès
27 d’octubre. 22h
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorTorna la Festa del cine
SegüentAstèrix i Obèlix i el papir del Cèsar
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.