Colm Bairéad // Irlanda, 2022

Producció: Inscéal, Broadcasting Authority of Ireland
Guió: Colm Bairéad a partir de la novel·la de Claire Keegan
Fotografia: Kate McCullough
Música: Stephen Rennicks
Muntatge: John Murphy i Maire Ni Chonlain
Durada: 1 h 35 min.
Idioma: VO en gaèlic irlandès i anglès amb subtítols
Intèrprets: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh, Joan Sheehy, Carolyn Bracken.

 

Sinopsi

A la Irlanda rural del 1981, Cait (Carrie Crowley), una nena de nou anys, viu silenciosa amb la seva família nombrosa i hostil. Els pares l’envien a passar l’estiu a casa d’uns parents més adinerats on el misteriós silenci de Cait es trobarà amb l’escalf d’una llar i amb uns paisatges idíl·lics. Allí, la petita farà ressò del secret que aquesta família adoptiva calla.

La carrera de reconeixements que està collint The Quiet Girl revela una de les pel·lícules independents més enlluernadores de la temporada. Doblement premiada al seu pas per la Berlinale i guanyadora de l’Espiga de Plata, el Premi del Públic i el Premi de la Crítica al Festival de Cinema de Valladolid, és la pel·lícula de parla irlandesa més taquillera de la història i ha estat rebuda a Anglaterra com un clàssic instantani. Una pel·lícula delicada i pacient, que es construeix a partir d’una mesurada combinació d’imatges, paraules i els silencis justos.

Colm Bairéad 

Director i guionista nascut el 1981 a Dublín, Irlanda. Compta amb una desena de curts i treballs per televisió. El 2012 va rodar el documental Lorgna gCos: Súil Siar ar Mise Éire sobre el procés de creació del film Mise Éire i el seu context polític i nacional a Irlanda. Posteriorment rodaria el documental Frank O’Connor: Idir Dhá Shruth (2016). El seu debut en el llarg de ficció, ha estat amb aquesta exitosa The Quiet Girl.

Quan?

Dimarts, 12 de desembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorEl bo de Dickens i el Nadal
SegüentCONTA-CONTES. El caganer no pot cagar
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.