Fitxa tècnica

Producció: Warner Bros, Malpaso Productions
Guió: David Webb Peoples
Música: Lennie Niehaus
Muntatge: Joel Cox
Durada: 2 h 10 min.
Intèrprets: Clint Eastwood, Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris, Frances Fisher.

 

 

Sinopsi

Un grup de prostitutes d’un poble de Wyoming ofereix una recompensa de 1.000 dòlars per matar a dos vaquers que han desfigurat a una de les seves companyes. Un jove inexpert demanarà ajuda a un vell pistoler retirat per guanyar la recompensa.

Realitzada l’any 1992 la pel·lícula va ser un gran èxit que va guanyar quatre Oscar (direcció, pel·licula, muntatge i actor secundari) i va suposar la consagració de Clint Eastwood com a director. Es tracta d’un magnífic western, sòlid i obscur, que rebutja qualsevol plantejament manierista o mistificador dels seus personatges. Les motivacions del protagonistes venen marcades per la venjança, l’odi, la cobdícia o la vanitat i provocaran un esclat de violència plasmada de forma dura i gens glorificadora. Un film magistral que avui ja està considerat tot un clàssic del cinema.

Clint Eastwood

Nascut el 1930 a San Francisco, és un personatge polifacètic: actor, músic, director i productor. El seu èxit com a actor comença amb la Trilogia dels dòlars de Sergio Leone i es consolida amb la saga de Harry el brut. L’any 1971 dirigeix el seu primer film, Escalofrio en la noche, que dona inici a una filmografia de més de 30 títols on destaquen títols com El jinete pálido (1985), Bird (1988), Sin perdón, Un mundo perfecto (1993), o Mystic River (2003) entre altres.

Quan?

Diumenge, 13 de novembre. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

AnteriorLa llibreria anglada ens recomana…
SegüentActivitats paral·leles al Saló del Manga de Barcelona
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.