Fitxa tècnica

Producció: Warner Bros, Malpaso Productions
Guió: David Webb Peoples
Música: Lennie Niehaus
Muntatge: Joel Cox
Durada: 2 h 10 min.
Intèrprets: Clint Eastwood, Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris, Frances Fisher.

 

 

Sinopsi

Un grup de prostitutes d’un poble de Wyoming ofereix una recompensa de 1.000 dòlars per matar a dos vaquers que han desfigurat a una de les seves companyes. Un jove inexpert demanarà ajuda a un vell pistoler retirat per guanyar la recompensa.

Realitzada l’any 1992 la pel·lícula va ser un gran èxit que va guanyar quatre Oscar (direcció, pel·licula, muntatge i actor secundari) i va suposar la consagració de Clint Eastwood com a director. Es tracta d’un magnífic western, sòlid i obscur, que rebutja qualsevol plantejament manierista o mistificador dels seus personatges. Les motivacions del protagonistes venen marcades per la venjança, l’odi, la cobdícia o la vanitat i provocaran un esclat de violència plasmada de forma dura i gens glorificadora. Un film magistral que avui ja està considerat tot un clàssic del cinema.

Clint Eastwood

Nascut el 1930 a San Francisco, és un personatge polifacètic: actor, músic, director i productor. El seu èxit com a actor comença amb la Trilogia dels dòlars de Sergio Leone i es consolida amb la saga de Harry el brut. L’any 1971 dirigeix el seu primer film, Escalofrio en la noche, que dona inici a una filmografia de més de 30 títols on destaquen títols com El jinete pálido (1985), Bird (1988), Sin perdón, Un mundo perfecto (1993), o Mystic River (2003) entre altres.

Quan?

Diumenge, 13 de novembre. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46