Fitxa tècnica

Producció: Tono Folguera, Sergi Moreno, Carles Bosch
Guió: Carles Bosch, David Vidal
Música: Josep Sanou
Muntatge: Carlos Prieto
Durada: 1 h 43 min.
Intèrprets: Documental

 

 

Sinopsi

Joan Ximenez Valentí, àlies Petitet, és un corpulent gitano del barri del Raval de Barcelona que ha acompanyat amb els seus bongos a molts dels grans músics de la rumba. Petitet li va fer una promesa a la seva mare abans de morir: algun dia retornaria la rumba als escenaris més importants de Catalunya.

La figura del Petitet omple la pantalla de bondat i tenacitat en aquest documental que relata una empresa complicada, la de portar la rumba al Gran Teatre del Liceu. No és fàcil reunir una vintena de músics gitanos i aconseguir que es posin d’acord amb una orquestra simfònica. L’aventura esdevé divertida, emotiva i, gràcies al treball del seu director, fins i tot èpica. A més, aconsegueix que la pel·lícula parli també d’una ciutat perduda i mostri a la comunitat gitana en tota la seva dignitat.

Carles Bosch

Cineasta i periodista nascut a Barcelona el 1952. Va treballar com a reporter internacional en diferents conflictes i va ser el cofundador de programes com 30 minuts i Sense ficció de TV3. Ha estat nominat a l´Oscar pel documental Balseros (2004) i ha guanyat el premis Goya i Gaudi per Bicicleta, cullera poma (2010).

Sessió programada conjuntament amb el Museu del Ter de Manlleu dins dels actes de la 8a Mostra de Cinema Etnogràfic.

Quan?

Dimarts, 2 d´octubre. 21:30 h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Idioma: VO en català

AnteriorFesta del cine els propers 1, 2 i 3 d’octubre!
Següent‘Arrival’, la ciència-ficció més humana
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.