Fitxa tècnica

Producció: Ancinex
Director: Frédéric Rossif
Música: Maurice Jarre
Muntatge: Suzanne Baron
Durada: 1 h 25 min

SINOPSI

A partir d’imatges de l’època, el documental fa una revisió de la guerra civil espanyola des de diferents punts de vista. Esdevé una crònica de la dictadura de Franco, la mort de Lorca, el bombardeig de Guernika i les brigades internacionals.

El director, Frédéric Rossif, i la productora Nicole Sthèphane van enganyar a la dictadura franquista dient que volien fer un documental lloant la figura del dictador amb el títol provisional de La España eterna. El règim, que volia netejar la seva imatge, va concedir tota mena de facilitats per rodar al país i documentar-se amb imatges del No-Do. Quan varen veure que en realitat el film era un al·legat antifeixista van intentar impedir, sense èxit, la seva estrena a França. A Espanya, la pel·lícula es va estrenar el 1978 i resta avui un testimoni de primer ordre sobre la Guerra Civil.

Frédéric Rossif

Va néixer el 24 d’agost de 1922 a Montenegro. A partir de 1948 col·labora amb la Cinémathèque Française i treballa amb Jean Cocteau. A finals dels 50 comença a dirigir documentals sobre vida salvatge, art, música i testimonials. L’any 1963 guanyà el premi Jean Vigo i fou nominat a l’Oscar per Mourir à Madrid. Va morir a París el 18 d’abril de 1990.

Programada conjuntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya dins del programa d’activitats Memòria històrica: Guerra civil i postguerra.

AnteriorPalmarès de la 5ª edició del festival protesta
SegüentAparteu-vos del ninot de neu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.