Fitxa tècnica

Moby Dick // John Huston, Regne Unit-EUA, 1956

Producció: Moulin Productions Inc., Warner Bros
Guió: Ray Bradbury i John Huston, a partir de la novel·la de Herman Melville
Música: Philip Sainton
Muntatge: Russell Lloyd
Durada: 1 h 56 min.
Intèrprets: Gregory Peck, Richard Basehart, Leo Genn, James Robertson Justice, Harry Andrews, Bernard Miles, Orson Welles.

 

Sinopsi

El capità Ahab (Gregory Peck) viu obsessionat per caçar Moby Dick, la gran balena blanca, un ésser gairebé mitològic que li va arrencar una cama i el va omplir d’odi i venjança. Sense importar-li res més, no pararà fins a enfrontar-se a l’origen de la seva monomania.

Igual que la inabastable obra de Herman Melville que adapta, el film de John Huston és molt més que una pel·lícula d’aventures. S’han donat moltes i diverses interpretacions al significat de Moby Dick, però el director tenia clar quina era la seva intenció a l’hora de rodar la pel·lícula: “es tracta d´una gran blasfèmia, i la meva pel·lícula també ho és. Ahab és un home que odia a Déu i que veu en la balena blanca la màscara pèrfida del creador. El considera un assassí i es troba en l’obligació de matar-lo”.

John Huston

Nascut a Nevada el 1906, és un dels cineastes nord-americans més importants. Tot i la seva notorietat com a director, també ha treballat com a guionista i actor. Va debutar dirigint El falcó maltès (1941), inici d’una extensa filmografia que inclou films com El extraño (1946), El tesoro de Sierra Madre (1948), La jungla de asfalto (1950), La reina de África (1951) o Bajo el volcán (1984). Va morir el 1987 a Rhode Island, només uns mesos després de rodar el seu últim film, Dublineses (1987).

Moby Dick és el tema obligatori dels curtmetratges participants en el Festival Julius 2019.

Quan?

Dimarts, 26 de novembre. 21.30 h.
Idioma: VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorConeix L’Escriba. David Muñoz
SegüentTrànsit, ‘tataki’ i un mosso d’esquadra: l’incipient alcoholisme de Jack Parsons
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.