Fitxa tècnica

Producció: Sorties d´Usine Productions, Centre National de la Cinématographie (CNC), Centre National de la Cinématographie (CNC)
Guió: Thierry Frémaux
Música: Camille Saint-Saëns
Muntatge: Thierry Frémaux i Thomas Valette
Durada: 1 h 30 min
Intèrprets: Imatges d’arxiu

 

Sinopsi

L’any 1895 els germans Lumière van inventar oficialment el cinematògraf i van presentar la que està considerada una de les primeres pel·lícules de la història del cinema. Entre 1895 i 1905, la producció dels germans fou imparable. 121 anys després la seva obra encara ens resulta fascinant.

Thierry Frérmaux ens proposa en el seu primer treball com a director una experiència cinematogràfica única que és una carta oberta d’amor pel setè art. Un relat que es converteix en més que el simple anàlisi fílmic: ¡Lumière! recopila, agrupa i narra en off fins a 108 pel·lícules dels directors, analitzant el treball i estil dels cineastes a la vegada que explica les tècniques de rodatge d’un llenguatge que encara estava per construir. La pel·lícula és el resultat de la restauració del material original per tal d’oferir-lo a la població en un format immillorable i perfectament contextualitzat. Una autèntica joia que cap aficionat al cinema pot deixar escapar.

Thierry Frémaux

Nascut a França el 1960, és director de l’Institut Lumière de Lió i, des del 2011, és el principal responsable del Festival de Cannes. La seva passió pel cinema i la voluntat de reivindicar la figura dels germans Lumière (segons ell, encara són uns autèntics desconeguts), l’ha portat a debutar en el cinema amb ¡Lumière!, un documental únic.

 

Quan? 

Dimarts, 20 de març
Hora: 21.30 h
Idioma: VO en francès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorTú me cambiaste la vida, la novel·la romàntica de l’escriptora Lillian Martínez
SegüentCrònica del Brain Film Fest
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.