Fitxa tècnica

Producció: Sorties d´Usine Productions, Centre National de la Cinématographie (CNC), Centre National de la Cinématographie (CNC)
Guió: Thierry Frémaux
Música: Camille Saint-Saëns
Muntatge: Thierry Frémaux i Thomas Valette
Durada: 1 h 30 min
Intèrprets: Imatges d’arxiu

 

Sinopsi

L’any 1895 els germans Lumière van inventar oficialment el cinematògraf i van presentar la que està considerada una de les primeres pel·lícules de la història del cinema. Entre 1895 i 1905, la producció dels germans fou imparable. 121 anys després la seva obra encara ens resulta fascinant.

Thierry Frérmaux ens proposa en el seu primer treball com a director una experiència cinematogràfica única que és una carta oberta d’amor pel setè art. Un relat que es converteix en més que el simple anàlisi fílmic: ¡Lumière! recopila, agrupa i narra en off fins a 108 pel·lícules dels directors, analitzant el treball i estil dels cineastes a la vegada que explica les tècniques de rodatge d’un llenguatge que encara estava per construir. La pel·lícula és el resultat de la restauració del material original per tal d’oferir-lo a la població en un format immillorable i perfectament contextualitzat. Una autèntica joia que cap aficionat al cinema pot deixar escapar.

Thierry Frémaux

Nascut a França el 1960, és director de l’Institut Lumière de Lió i, des del 2011, és el principal responsable del Festival de Cannes. La seva passió pel cinema i la voluntat de reivindicar la figura dels germans Lumière (segons ell, encara són uns autèntics desconeguts), l’ha portat a debutar en el cinema amb ¡Lumière!, un documental únic.

 

Quan? 

Dimarts, 20 de març
Hora: 21.30 h
Idioma: VO en francès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic